Politic

Echipament nou de radioterapie la Institutul Oncologic din Cluj

radioterapie institutul oncologic cluj

Ministerul Sănătății va semna, săptămâna viitoare, un contract pentru achiziția unui echipament de radioterapie pentru Institutul Oncologic prof. dr. „Ion Chiricuță” Cluj-Napoca.

Achizițiile de echipamente de radioterapie sunt realizate în baza Acordului de împrumut încheiat cu Banca Mondială în anul 2014, în valoare totală de 250 de milioane euro. Pentru că acordul a fost blocat până anul trecut, fondurile au început să fie accesate abia după deblocarea lui, respectiv în anul 2017.

Dacă anul trecut am demarat investițiile pentru construirea unei rețele publice de radioterapie în România, anul acesta continuăm demersurile în acest sens, astfel încât să putem asigura accesul pacienților la radioterapie în cele mai importante spitale publice din țară. Serviciile de radioterapie sunt decontate prin contractele cu Casele de Asigurări de Sănătate, însă trebuie să facem tot posibilul pentru a scădea timpii de așteptare al pacienților care au nevoie de aceste servicii. Am convingerea că doar prin crearea unui sistem public de radioterapie vom reuși să atingem acest obiectiv”, a declarat Florian Bodog, ministrul Sănătății.Lasă un răspuns

Site creat de