Liceu, Important

ELECTRO SUMMER – școala de vară pentru elevii din medii defavorizate ajunge la ediția a III-a

electro summer

Duminică, 14 iulie, Școala de vară Electro Summer revine cu a treia ediție, după ce anii trecuți a fost un adevărat succes.

Ca dovadă, peste 100 de elevi de liceu și-au depus candidatura, dintre care, au fost selectați 75.

Evenimentul se desfășoară în perioada 14 – 27 iulie și va avea deschiderea oficială luni, 15 iulie, de la ora 10, în Aula Igor Tertea, str. George Barițiu nr.25.

Proiectul ”Școală de vară pentru creșterea accesului la învățământ terțiar în domeniul electric prin motivarea elevilor de liceu aflați în situații de risc – ELECTRO-SUMMER” – este unul dintre proiectele pe care Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN) le-a câștigat în urma competiției deschise pentru finanțarea programelor de vară tip punte (şcoli de vară) în cadrul proiectului ROSE, schema de granturi pentru universități, în anul 2017. Din cele 69 de proiecte depuse la nivel național, Electro-Summer s-a clasificat pe locul 5 cu 89 de puncte.

Proiectul implică cele 3 facultăți de profil electric ale UTCN – Automatică și Calculatoare; Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației; Inginerie Electrică, are caracter inovator și își propune să contribuie la reducerea abandonului în învățământul secundar și terțiar  și la  creșterea ratei de promovare a examenului de bacalaureat. Tematica vizează atât aspecte privind familiarizarea elevilor cu mediul universitar şi aspectele de predare învăţare, cât şi  activităţi pentru dezvoltarea abilităţilor de viaţă, abilităţi de comunicare, în vederea susţinerii adaptării acestora la viaţa de student. Aceste aspecte sunt extrem de relevante în cazul elevilor din medii defavorizate care nu sunt pregătiţi din acest punct de vedere în mediul familial.

Obiectivul principal al proiectului este susținerea unui număr de 75 de elevi din grupuri dezavantajate, pe an, pentru o durată de trei ani, prin participarea la programe de vară de tip punte în vederea creșterii accesului la învățământ terțiar în domeniul electric.

Cei 75 de tineri vor beneficia, în mod gratuit, pe o perioadă de 14 zile de: cazare, 3 mese pe zi, cursuri specifice învățământului tehnic, activități sportive și socio-culturale, consiliere educațională și dezvoltare personală, vizite la companii și obiective turistice din judetul Cluj.

Directorul și coordonatorul proiectului este doamna S.l.dr.ing. Anca Iulia NICU.Lasă un răspuns

Site creat de