Uncategorized

Elevii clujeni au vizitat Penitenciarul Gherla – FOTO

SĂPTĂMÂNA PREVENIRII CRIMINALITĂȚII ZIUA 2 5

Astăzi, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj a continuat activităţile din cadrul Campaniei „Săptămâna prevenirii criminalităţii”.

În cea de-a doua zi a campaniei, evenimentele coordonate de către poliţiştii clujeni s-au derulat la Şcoala Gimnazială ,,Emil Isac” din municipiul Cluj-Napoca, la Penitenciarul Gherla și la Liceul Teoretic ,,Petru Maior” din municipiul Gherla.

Astfel, începând cu ora 09:00, s-a derulat concursul de creaţieNu violenţa te face mai puternic!, temă lansată elevilor din clasele 1-8 în urmă cu aproximativ o săptămână. Au fost realizate 80 de lucrări, acestea fiind evaluate de către polițiști și profesori de specialitate. Premierea s-a realizat pe trei categorii, premiile constând în diplome, tricouri și șepci inscripționate cu mesaje preventive.

De asemenea, între orele 10:00-12:00, aproximativ 100 de elevi de la Liceul Tehnologic din Municipiul Gherla și Colegiul Tehnic Energetic din municipiul Cluj-Napoca au vizitat Penitenciarul Gherla și Secţia Exterioară Cluj din cadrul aceluiași penitenciar.

Poliţiştii au intermediat un dialog între liceeni şi tinerii aflaţi în executarea unei pedepse cu închisoarea pentru fapte comise în perioada când erau minori.

De la ora 12:00, poliţiştii au desfășurat activități informativ-preventive cu 60 de elevi din cadrul Liceului Teoretic ,,Petru Maior” din municipiul Gherla, pe tema delincvenţei juvenile.

***Pentru cea de-a treia zi a „Săptămânii prevenirii criminalităţii” poliţiştii clujeni au organizat evenimente pe tema prevenirii infracțiunilor contra patrimoniului. Astfel, de la ora 10:00, la stația C.F.R. din municipiul Cluj-Napoca, se vor derula activități împreună cu elevi din cadrul Colegiului Tehnic ,,Ana Aslan” din Cluj-Napoca.

Totodată, poliţiştii clujeni vor distribui materiale informative pe tema prevenirii furturilor din buzunare.Lasă un răspuns

Site creat de