De Vazut

Elevii din Cluj au primit sfaturi de la poliţişti privind expunerea pe reţelele de socializare

elevi cluj politisti retele de socializare

Poliţiştii din Cluj au derulat, în şcoli, activităţi preventive pentru informarea corectă a elevilor clujeni, în scopul prevenirii comiterii faptelor antisociale şi victimizării.

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj – Biroul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii desfăşoară săptămânal acţiuni de informare în zona unităţilor de învăţământ.

În zilele de 23, 24 şi 25 noiembrie, poliţiştii au desfăşurat activităţi educaţionale în şcolile de pe raza municipiului Cluj-Napoca, având ca teme prevenirea faptelor comise cu violenţă, siguranţa pe internet şi educaţia rutieră. Beneficiarii acestora au fost peste 300 de elevi clujeni.

Aceștia au fost informaţi cu privire la modalitățile concrete de evitare a victimizării prin intermediul internetului și despre riscurile pe care le presupune expunerea pe rețelele de socializare. Școlarii au fost îndemnați să se ferească de aceste riscuri și, totodată, li s-a atras atenția asupra faptului că mediul on-line constituie un punct extrem de vulnerabil pentru tineri.

În cadrul prezentărilor, elevilor le-au fost reamintite regulile de circulaţie pentru a evita implicarea în evenimente rutiere.

Siguranţa elevilor în mediul şcolar reprezintă o prioritate pentru poliţiştii clujeni. În  perioada următoare, ,,lecţiile” preventive în şcoli vor continua, atât în mediul urban, cât şi rural.

 

 Lasă un răspuns

Site creat de