Din Oras

Elevii din Cluj, implicati in proiectul ,,ŞCOALA SIGURANŢEI TEDI” derulat de politistii clujeni

Foto Politia Romana

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj – Biroul Analiza şi Prevenirea Criminalităţii –  derulează activităţi de informare şi prevenire în unităţile de învăţământ din judeţ, în cadrul programului educaţional naţional Şcoala Siguranţei TEDI.

Proiectul se derulează pe parcursul semestrului I al anului curent, având drept scop informarea copiilor privind potenţialele pericole şi furnizarea de soluţii prin metode educative specifice vârstei lor.

Beneficiarii sunt elevii din clasa I, ce se află la începutul unei etape importante a vieţii lor şi se confruntă cu noi provocări,  fiind în situaţia de a lua primele decizii fără ajutorul părinţilor.

În cadrul programului, poliţiştii clujeni desfăşoară activităţi educative care vizează siguranţa în drum spre şcoală, siguranţa în şcoală, acasă şi în vacanţă, fiind organizate în acest sens activităţi interactive: concursuri, sesiuni de lucru şi de instruire, aplicaţii practice, expoziţii, vizite la sediul unor formaţiuni ale poliţiei, etc.

La finalul programului, copiii vor fi capabili să identifice situaţiile de risc la care pot fi expuşi şi să adopte măsuri de prevenire adecvate.

***

Programul este iniţiat şi organizat de Tymbark Maspex România şi Tedi, în parteneriat cu Poliţia Română şi Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice.

Copiii sunt implicaţi în activităţi informativ-educative coordonate de învăţători, cu sprijinul reprezentanţilor Poliţiei Române, iar Tedi asigură suportul didactic prin materiale educative complexe şi atractive pentru elevi.

Programul a fost demarat în 2009, în Polonia. Puchatek Safety Academy este cea mai mare campanie de siguranţă iniţiată în această ţară pentru elevii de clasa I. În programul organizat de brandul Puchatek (în România, brandul corespondent este Brumi), alături de Ministerul Educaţiei şi de Oficiul de Prevenire din cadrul Poliţiei Poloneze, au participat până acum 1.200.000 de elevi.

În România, programul a debutat ca proiect-pilot în judeţul Prahova, pe parcursul celui de-al doilea semestru al anului şcolar 2013/2014 şi s-a numit Şcoala Siguranţei BRUMI.Lasă un răspuns

Site creat de