Social & Cultura

Elevii Liceului pentru Deficienți de Vedere oferă un spectacol de teatru senzorial la Muzeul Etnografic al Transilvaniei

teatru senzorial

Liceul Special pentru Deficienţi de Vedere din Cluj Napoca, instituţie de învăţământ special care funcţionează sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, alături de Fundaţia Cartea Călătoare organizează sâmbătă, 3 octombrie, ora 12.00, un spectacol itinerant de teatru senzorial labirint oferit de un grup de elevi cu deficienţe de vedere ai liceului, împreună cu voluntari ai Centrului de Resurse pentru Comunitate şi ai Laboratorului Citit În.

Gazdă va fi Muzeul Etnografic al Transilvaniei din Cluj Napoca, strada Memorandumului, nr. 21, partener în cadrul acestui proiect.

În timpul unei reprezentații de teatru labirint, spectatorul este personajul principal din poveste și este provocat să experimenteze diverse stări emoționale care trasează un labirint interior, specific fiecărui participant.

Workshopul de teatru senzorial labirint a fost organizat în cadrul unui proiect mai amplu – “Ştiu X Vreau X Pot = Fac schimbare” – implementat de Fundaţia Cartea Călătoare din Focşani, în parteneriat cu Liceul Special pentru Deficienţi de Vedere din Cluj Napoca, Centrul de Resurse pentru Comunitate şi Laboratorul Citit În.

Tinerii participanţi sunt provocați să își dezvolte abilitățile creative și să își testeze limitele artistice într-un mediu ce promovează educația nonformală prin participare și redefinirea granițelor teatrului,

Proiectul, finanţat prin Fondul ONG în România, Mecanismul Financiar al Spațiului Economic European 2009 – 2014, îşi propune dezvoltarea sectorului ONG în România, prin consolidarea bazei de membri şi voluntari ai fundaţiei şi creşterea participării acestora la activităţile comunităţii. Bugetul total al proiectului este de 44.551, 68 Euro, din care 34.935,50 Euro reprezintă finanţare nerambursabilă.

Pentru buna desfășurare a spectacolului şi datorită formatului itinerant propus de teatrul senzorial labirint locurile trebuie rezervate prin programare telefonică (apel sau SMS) la unul din numerele de telefon: 0721.831.160/0755.168.476.



Lasă un răspuns

Site creat de