Liceu, Important

Elevii unui liceu din Cluj și-au donat economiile pe cinci luni pentru construirea primului Spital de Oncologie și Radioterapie din România

donatie elevi cluj spital de oncologie

Elevii clasei a XII-a D de la Colegiul Național „Gheorghe Șincai” din Cluj – Napoca şi-au donat economiile Asociației „Dăruieşte Viață” care construieşte Primul Spital de Oncologie și Radioterapie din România.

Profesoara de engleză, Dana Grigorovici, a fost cea care a venit cu ideea.

Aceasta le-a lansat provocarea în decembrie și i-a încurajat ca să privească totul ca pe o formă de a economisi bani și apoi de a dona.

Mai mult decât atât, inclusiv de Crăciun în loc de schimbul traditional de cadouri au preferat să se limiteze doar la felicitări și banii să îi strângă pentru spital.

Caritate. Un act lipsit de sine. Mai este loc pentru ea în lumea în care trăim? Mai întâi de toate, fiecare ar trebui să se concentreze pe ce poate face chiar acum, în propria țară, pentru ca lucrurile să funcționeze măcar puțin mai bine – Charity begins at home!

Aceasta este mentalitatea pe care noi am adoptat-o când doamna dirigintă ne-a propus să donăm către Bursa de Fericire pentru construirea primului spital de oncologie pediatrică din România. Nu e mult. Nu am salvat lumea.

Dar poate, i-am dat șanse la viață unui copil. Și acesta e un bun punct de plecare.” Laura Cordoș, elevă clasa XII, Colegiul Național Gheorghe Șincai, Cluj-Napoca.

sursa


Lasă un răspuns

Site creat de