Din Oras

Emil Boc a declarat că în 10 – 15 ani Clujul ar putea avea un metrou, pe ruta Florești-Apahida

cand va fi construit metrou la cluj

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat că în aproximativ 10 – 15 ani Clujul ar putea avea un metrou, pe ruta Florești-Apahida.

Peste 10 ani nu vom putea evita discuția despre metrou. Clujul merge în această direcție, dacă nu facem noi metroul, îl va face altcineva. Clujul este și va fi pentru mult timp de aici înainte un oraș-magnet. Oamenii sunt atrași de Cluj, suntem pe primul loc între orașele din țară ca atractivitate, iar mulți dintre studenții care studiază în oraș decid să rămână aici. Ești un magnet, începi să fii atractiv și pentru românii din străinătate care vor să vină acasă. Acest fenomen se va accelera. Clujul va deveni o adevărată metropolă.

La 400.000 de locuitori nu îți trebuie metrou, nu cred că sunt orașe din lume care au metrou la o populație de acest nivel, dar dacă treci de 500.000 spre un milion devine necesar. Sunt orașe de asemenea mărime care își asigură mobilitatea urbană prin metrou. Execuția unui tunel de metrou este acum mult mai facilă, au apărut utilaje avansate. La Londra și New York sunt deja câte trei nivele de linii de metrou subterane, una sub cealaltă” a declarat Emi Boc la Realitatea FM.Lasă un răspuns

Site creat de