Politic

Emil Boc: Imi cer scuze pentru zgomotul de la Untold. Toleranta dumneavoastra a fost apreciata de toata lumea

emil boc untold

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat pe propria pagina de facebook ca isi cere scuze pentru disconfortul creat cu ocazia festivalului Untold. Primarul se arata constient de problemele care au aparut cu ocazia acestui eveniment (zgomot, restrictii de circulatie), dar tine sa precizeze ca toleranta clujenilor care nu s-au putut odihni timp de patru nopti a fost apreciata de toata lumea.

La finalul acestui maraton al muzicii de top si al optimismului ma gandesc la clujeni, la turisti si la toti cei care au facut posibil acest eveniment unic in istoria Clujului.

Le multumesc in primul rand clujenilor pentru rabdare, intelegere si sustinere financiara (aproximativ 10% din bugetul festivalului). Paradoxal, cu ocazia Untold au fost mult mai putine sesizari legate de zgomot decat la Zilele Clujului sau la Zilele Culturale Maghiare. Dar asta nu inseamna ca nu sunt constient de nemultumirile minoritatii tacute care a fost suparata pe zgomot, restrictii de circulatie sau artificii la ore tarzii. Imi cer scuze pentru acest disconfort provocat si va multumesc sincer pentru intelegere. Va asigur ca toleranta dumneavoastra a fost apreciata de toata lumea.

De asemenea, dragi clujeni, doresc sa stiti ca acest festival a fost cel mai bun ambasador al Clujului din ultimii ani si, de ce nu, al Romaniei. Am avut cred o medie de aproximativ 50.000 – 60.000 de spectatori pe zi la festival. Cei mai multi din Romania, dar si foarte multi straini: din Japonia si Coreea de Sud pana in SUA si Canada, din Olanda si Polonia pana in Marea Britanie, Franta, Germania, Ungaria, Cehia, Spania , Mexic sau Brazilia! Toti vor pleca cu imaginea unui festival reusit, de tinuta internationala, cu artisti de top mondial, cu oameni primitori si cu o desfasurare impecabila intr-un cadru superb oferit de Cluj Arena, Sala Polivalenta si Parcul Mare.

Comportamentul turistilor prezenti la Cluj poate fi si o lectie pentru fiecare dintre noi: niciun act de vandalism sau de distrugere a bunurilor publice: niciun scaun stricat la stadion, nicio banca distrusa in parc sau vreun spatiu de joaca devastat (cel putin asa este la ora la care scriu aceste randuri, imediat dupa David Guetta)!
Chiar daca e prea devreme sa tragem toate concluziile dupa Untold, nu pot sa nu mentionez cuvintele ce mi-au fost adresate azi de un pensionar in zona centrala a orasului: locuiesc langa stadion, nu prea am putut dormi, dar sunt atat de bucuros de bucuria nepotilor mei care sunt fericiti ca in orasul nostru are loc un asemenea eveniment cum rar poate fi intalnit in lume!! Da, putem fi mandri ca de azi Clujul este pe harta mondiala a spectacolelor de profil si milioane de oameni vor vorbi despre noi! Despre beneficiile economice pentru comunitatea noastra vom mai vorbi, dar cu siguranta milioane de euro au intrat in economia locala.

Nu pot sa inchei aceste randuri „la cald” fara sa amintesc ceea ce era aproape pe buzele tuturor la sfarsitul spectacolului lui David Guetta din aceasta ultima seara a festivalului: „CE pacat ca s-a terminat…”, dar putem spune deja:
” CE FRUMOS Pentru Ca Va CONTINUA”!!!!

PS: Felicitari organizatorilor si multumiri speciale tuturor structurilor de ordine, siguranta publica, sanatate si transport pentru sustinerea si implicarea totala pentru reusita orasului nostru!!” se arata in postarea edilului Emil Boc.Lasă un răspuns

Site creat de