Uncategorized

"Enciclopedia muzicii electronice româneşti" va fi lansată duminică

Afis mic

Editura DIGITAL DATA CLUJ prezinta LANSARE de CARTE: „Enciclopedia muzicii electronice romanesti„, de SEPTIMIU GHEORGHE MOLDOVAN.

Duminica, de la ora 18:00, in J’AI BISTROT, Tg Mures, va avea loc lansarea primei carti care descrie istoria fenomenului electro din Romania, „Enciclopedia muzicii electronice romanesti”, de Septimiu Gheorghe Moldovan. Autorul, medic rezident târgumureşean, fiind pasionat de muzică a fost împins de curiozitatea de a afla cât mai multe despre primii români care au experimentat şi promovat muzica electronică în România.

Cuprinde 250 de pagini, 160 de biografii si acopera o perioada de aproximativ 50 ani. Cartea a fost scrisa in decurs de 4 ani, timp in care majoritatea informatiilor au fost colectate direct de la muzicieni, biografiile au fost construite de la zero, cu interviuri, povestiri si citate la care acestia au contribuit in mod direct. Astfel, aveti ocazia sa descoperiti istoria muzicii electronice romanesti si pe cei care au contribuit la crearea si dezvoltarea acesteia, de la pionierii fenomenului pana la muzicienii aflati acum in plina ascensiune.

INVITATI: vor vorbi ADDO (Andrei Stefan, unul dintre cei mai vechi in domeniu din Tg Mures) si HORACE DAN D. (Horatiu Dan Dumitras, unul dintre cei mai importanti promoteri ai muzicii electronice din Transilvania), iar baietii de la DUAL SHAMAN vor face o mica demonstratie live.

Proiect editorial co-finantat de ADMINISTRATIA FONDULUI CULTURAL NATIONAL. „Proiectul nu reprezinta in mod necesar pozitia Administratiei Fondului Cultural National. AFCN nu este responsabila de continutul sau de modul in care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt in intregime responsabilitatea beneficiarului finantarii.”

Un proiect unic in Romania, un proiect destinat tuturor generatiilor, menit sa construiasca o platforma culturala solida pentru inceputurile, prezentul si viitorul muzicii electronice autohtone. Un proiect pornit din inima tarii, in care s-a pus multa inima si suflet. Esential, vital, isi propune sa promoveze adevaratele valori autohtone, sa faca stiuta istoria acestui fenomen, sa incurajeze tinerii artisti, care au atat de mare nevoie astazi de modele, intr-o lume in care se promoveaza tot mai mult non-valorile!

Lansarea va avea loc si la Cluj-Napoca

„Ne propunem incepand cu luna noiembrie a acestui an organizarea de spectacole de lansare in marile orase ale tarii (Bucuresti, Cluj Napoca, Iasi, Sibiu, Timisoara, Tg Mures), cu expozitii foto de colectie, proiectii de videoclipuri si documentare, expozitii de sintetizatoare, placi, casete si CD-uri de colectie, workshopuri, conferinte de presa, party-uri” a declarat pentru Cluju`.RO, Septimiu Moldovan.

 2 Comments

  1. O carte cu nume pretentios care este foarte slaba. Sunt niste informatii obscure, nu sunt muzicieni buni si nici macar nu sunt cei din muzica electronica, autorul nu stie ce inseamna muzica electronica.

    Trebuia sa dea informatii complete a tot ce inseamna muzica electronica in ordinea importantei: producatori de programe/pluginuri VST, producatori de preseturi, producatori de muzica, voci in domeniu. A dat niste informatii despre cativa producatori printre care multi slabi, la mana a treia, care doar folosesc niste preseturi facute de altii, nu mai zic ca lipsesc complet producatori tari de programe care sunt baza, fara ei nu exista muzica electro.

Lasă un răspuns

Site creat de