De Vazut

Estetică dentară: află cum poţi avea o dantură sănătoasă şi frumoasă

estetica dentara

Persoanele care isi doresc sa aiba o dantura perfecta, sanatoasa si frumoasa au in prezent posibilitatea de a apela la estetica dentara pentru a obtine rezultatele dorite.

Interventiile stomatologice sunt realizate de catre specialisti in domeniu, care au suficienta experienta pentru a trata fiecare caz in parte cu multa atentie, dar si cu ajutorul unor materiale de calitate si durabile. In randurile de mai departe, viitorii pacienti pot descoperi cum isi pot schimba dantura, astfel incat sa aiba un zambet larg si stralucitor!

Ce este estetica dentara?

Pentru inceput, persoanele interesate trebuie sa stie ca estetica de la nivelul cavitatii bucale reprezinta un intreg proces, cu ajutorul caruia pot avea din nou dinti sanatosi si frumosi. Primul pas de care se preocupa stomatologii este consultatia si apoi diagnosticarea. Urmeaza rezolvarea problemelor, dar si prevenirea aparitiei unora noi.

Avand in vedere ca tehnologia dentara s-a dezvoltat extrem de mult in ultimii ani, astazi exista o gama variata de solutii pentru ca dintii sa-si recapete forma initiala sau, chiar mai mult, sa fie mai albi si mai bine aliniati.

Necesitate sau moft?

Inainte de a face o programare la un medic de specialitate, viitorii pacienti trebuie sa se intrebe daca au nevoie cu adevarat de interventiile de care stomatologii se pot ocupa. Pentru multe persoane, estetica de la nivelul dintilor a devenit un moft, ajungandu-se chiar pana in punctul in care unii oameni exagereaza in ceea ce priveste nuanta dintilor.

Este recomandat ca doar cei care au probleme reale sa apeleze la serviciile unor medici specialisti. De exemplu, daca dantura este usor stramba, daca dintii sunt ingalbeniti de la alimente, cafea ori bauturi alcoolice, atunci este nevoie, intr-adevar, sa se intervina pentru a le reda sanatatea si frumusetea.

Tipuri de tratamente

Daca, in urma unei consultatii, medicii decid ca pacientii au nevoie, intr-adevar, de ajutor, atunci pacientii pot beneficia de tratamente de specialitate. Albirea dentara este unul dintre cele mai comune tratamente la care apeleaza adultii, cu scopul de a-si albi dintii, de a indeparta petele si decolorarile si, in final, pentru a-si recapata stralucirea zambetului.

Mai apoi, conturarea estetica a dintilor, un procedeu medical cunoscut drept micsorare, conturare sau smaltoplastie, este unul foarte eficient, care are rolul de a corecta dintii ciobiti sau crapati.

Fatetele dentare cosmetice pot fi si ele necesare in anumite cazuri. Este vorba despre fatete realizate fie din portelan, fie din ceramica si care sunt lipite cu grija pe suprafata frontala a dintilor anteriori, care au fost, in prealabil, slefuiti corespunzator. Dezavantajul de care au parte pacientii care apeleaza la aceasta solutie este ca fatetele sunt destul de fragile si trebuie intretinute cu multa grija.

Printre tratamentele estetice la care mai pot apela persoanele interesate se numara aplicarea coroanelor dentare cosmetice, restaurarile cosmetice din compozit, bonding-ul dentar sau adeziunea dentara, invisalign-ul sau aparatul dentar invizibil, ori inchiderea spatiilor interdentare si bijuteriile dentare.

Majoritatea interventiilor sunt non-invazive, presupun un minim de durere si pot fi realizate intr-o singura sedinta, in functie de complexitatea fiecarui caz. Cert este ca la finalul tratamentelor, pacientii vor putea zambi nestingheriti!Lasă un răspuns

Site creat de