Politic, Important

Eugen Tomac, preşedintele PMP, declaraţie la Cluj: Suntem încrezători în şansele lui Theodor Paleologu la alegerile prezidenţiale

eugen tomac cluj

Eugen Tomac, preşedintele PMP Cluj, a fost prezent în această după-masă la Cluj-Napoca, unde a susţinut o conferinţă de presă.

Deputatul PMP a transmis că partidul pe care îl conduce va vota Guvernul Orban, însă cu anumite condiţii: îmbunătăţirea sistemului de sănătate din România, extinderea reţelei de gaze naturale în zonele rurale, etc.

Aş vrea să mă opresc la două teme care sunt de actualitate. Vreau din inimă să îmi exprim compasiunea faţă de toţi cei care au suferit acum patru ani de zile. Din nefericire tragedia de la Colectiv încă lasă urme adânci în societatea românească. Ceea ce mi se pare cel mai grav este că aproape nu am învăţat inimic din acest moment dramatic. Dacă un astfel de moment ar mai avea loc, statul român nu ar fi încă pregătit să gestioneze o astfel de situaţie. Am văzut cum oameni politici, în ultimii ani de zile, au tot declarat că sunt hotărâţi şi pregătiţi să implementeze o serie de măsuri care să prevină asemenea tragedii. Din păcate, totul a rămas la nivel de declaraţie. Statul român nu este în continuare pregătit.

Tocmai de aceea sper ca următorul Guvern să aibă curajul, cel puţin, în perioada aceasta de un an de zile să iasă din această logică, în care Sănătatea este pur şi simplu captivă. În România mor anual peste 60.000 de cetăţeni de boli care pot fi tratate. Şi acest semnal trebuie să îi cutreme pe toţi cei care se află în Guvern. I-am spus aceste lucruri lui Ludovic Orban şi am condiţionat votul pe care îl vor da colegii mei la învestirea Guvernului de săptămâna viitoare.

Cred, de asemenea, că viitorul cabinet are obligaţia într-un termen cât mai scurt să vină cu o strategie prin care să încercăm să convingem Comisia Europeană ca în exerciţiul bugetar viitor, România să beneficieze de fonduri pentru extinderea reţelei de gaze către cetăţeni. În România, accesul la resurse naturale de gaze este de doar 32%.

Pentru Guvernul Ludovic Orban, care sper că va fi învestit luni, lucrurile menţionate mai devreme vor fi priorităţi„, a transmis preşedintele PMP, Eugen Tomac.

Preşedintele Partidului Mişcarea Populară a trasmis că are mare încredere în Theodor Paleologu şi că acesta va obţine un scor foarte bun la alegerile prezidenţiale.

Suntem încrezători în şansele lui Theodor Paleologu privind scorul pe care îl va obţine. Sunt profund dezamăgit şi, în acelaşi timp, dezaprob total modul în care aleg ceilalţi candidaţi să îşi facă campanie electorală. Este incredibil că la 30 de ani de la prăbuşirea comunismului pe politicieni încă îi mai bântuie frica; frica de dezbatere.

L-am văzut aseară pe candidatul USR – PLUS, Dan Barna, care aproape se plângea la televizor că îl deranjează candidatura lui Paleologu şi că din cauza lui Viorica Dăncilă ar putea intra în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale. Dacă este atât de bun, de ce nu acceptă Dan Barna o dezbatere cu Theodor Paleologu?„, a mai declarat Eugen Tomac.

foto: captură video Someşeanul.roLasă un răspuns

Site creat de