Studentie, Important

European BEST Engineering Competition – competiție europeană inginerească la Cluj

European BEST Engineering Competition

EBEC – European BEST Engineering Competition – este o competiție europeană inginerească gratuită ce oferă studenților posibilitatea de a-și testa imaginația și ingeniozitatea în fața unor provocări.

Competiția, devenită tradiție pentru studenții clujeni, ajunge anul acesta la cea de-a 14-a ediție.

EBEC va avea loc în perioada 10-13 decembrie, iar anul acesta scena desfășurării s-a mutat în mediul online

Înscrierea este destinată studenților Universității Tehnice din Cluj-Napoca, aceștia având opțiunea de a se înscrie individual sau în echipe de câte patru.

Studenții interesați pot alege între cele două categorii clasice de concurs: Case Study sau Team Design, iar ediția aceasta vine cu o a treia probă surpriză: Escape Room.

Case Study reprezintă provocarea teoretică în care echipele trebuie să prezinte soluții viabile problemei date, Team Design constă în implementarea într-un software de design a unui prototip cerut și Escape Room este o probă alcătuită din mai multe teste inginerești, pe nivele graduale de dificultate, condiția ajungerii la următoarea „cameră” fiind găsirea unei chei la nivelului anterior.

Participanții vor avea șansa de a-și testa abilitățile inginerești printre care creativitatea, gândirea analitică, viteza de reacție și spiritul de observație în cadrul celor 3 probe inovative, adaptate mediului online.

Structura piramidală a competiției se reflectă și în titlul de concurs european, câștigătorii celor peste 83 de etape locale ajung pe urmă la cele regionale, ca în final să se întâlnească toți pentru marea finală. Probele locale de Case Study și Team Design au fiecare câte două runde, astfel implicând companiile partenere de topics în dezvoltarea participanților.

Un element nou al EBEC este proba de Escape Room, specifică grupului local BEST Cluj-Napoca, care prezintă o singură rundă și nu are o continuare în etapele regionale.

Anul acesta, EBEC va putea fi realizat cu ajutorul partenerilor stabili-Emerson care sunt și responsabili de proba semifinală de Case Study și al sponsorilor: Accenture – responsabili de proba semifinală de Team Design, Wolfpack Digital, Electroglobal, DDROIDD, Nagarro.Lasă un răspuns

Site creat de