Social & Cultura

Eveniment caritabil în cadrul Festivalului de Toamnă al Economiei Germane

golfee eveniment caritabil

Ediția din acest a Festivalului de Toamnă al Economiei Germane – Herbstfest își propune ca, pe lângă scopul ”clasic” al evenimentului- să îi familiarizeze pe participanți cu tot ce înseamnă cultura, tradiţiile şi economia Germaniei, să și ajute comunitatea în sânul căruia se desfășoară,prin gesturi caritabile și nu numai.

Un prim gest va fi făcut acum, pentru copiii bolnavi de cancer, alături de partenerul Golfee, club de mini-golf situat în Magazinul Central din Cluj-Napoca. Astfel, în cele trei zile de festival, de vineri, 30 septembrie, până duminică, 2 octombrie, între orele 12.00 și 18.00, în Piața Unirii vor fi instalate piste de mini-golf, iar cei care doresc să joace vor putea dona 10 lei pentru Asociația Little People România. Fiecare dintre ”donatori” va primi în schimb o brățară galbenă de la Little People, plus un voucher pentru o rundă de joc GRATIS la Golfee.

”Acest parteneriat, cu Little People, și cu un agent economic dispus să se implice în acțiuni pentru binele social, este practic concretizarea unuia dintre principalele deziderate ale Clubului nostru (Clubul Oamenilor de Afaceri de Limbă Germană din Transilvania de Nord – DWNT): încă de la înființare ne-am dorit ca rolul nostru în societatea clujeană, transilvăneană și românească, să fie unul de catalizator, de liant între două mentalități și feluri de trăi până la urmă. Iar ajutorarea semenilor este un punct comun, o punte extraordinar de frumoasă între nemți și români, o bază pe care putem construi împreună multe dintre proiectele viitoare”, a subliniat Florin Bugnar, organizatorul și directorul general al Festivalului de Toamnă al Economiei Germane.

,,Pentru noi, Cluj înseamnă acasă, iar clujenii familia noastră. Am început aici în urmă cu aproape douăzeci de ani pentru a pune bazele unei activități de care suntem mândri să știm că servește acum tuturor micilor pacienti bolnavi de cancer din România. Suntem datori pentru totdeauna comunității clujene pentru sprijinul lor și mulțumim organizatorilor pentru că ne oferă posibilitatea de a participa la Festivalului de Toamnă al Economiei Germane. Fiecare minge lovită sprijină lupta împotriva cancerului la copil”, spune Katie Rizvi, fondator al Asociației Little People România.

”Dorința noastră de a face oamenii să zâmbească se întinde și dincolo de pereții Golfee. Și răsplata sufletească este cu atât mai mare cu cât cei care zâmbesc sunt oameni care au mai puține motive de a o face. Un eveniment cu Little People este un vis împlinit pentru noi. Minigolf contra cancer. Zâmbet contra boală. Distracție și ajutor, în același timp”, a declarat Ada Prundar, managing partner la Golfee.

Festivalul de Toamnă al Economiei Germane- Herbstfest 2016

A ajuns, anul acesta, la ediția cu numărul cinci. Oktoberfest-ul Clujului are loc, aşa cum a devenit deja tradiţie, în primul weekend din luna octombrie, în Piața Unirii. Timp de trei zile, între 30 septembrie şi 2 octombrie, vizitatorii vor avea ocazia să afle din experiențe practice lucruri inedite despre cultura, tradiţiile şi economia Germaniei.

Organizatorii festivalului au pregătit un program divers: de la concerte live și dansatori profesioniști, show-uri de modă, demonstrații de dresaj canin și de prim-ajutor, playground pentru cei mici, până la workshop-uri și ateliere de job matching și recrutare, sesiuni de business networking cu participare internațională, sau expoziții și concursuri cu premii.

Ediția din acest an a Festivalului de Toamnă al Economiei Germane aduce o serie de noutăți care vin să întărească rolul acestei comunități în Transilvania. În primul rând, la eveniment au confirmat participarea ambasadorul Germaniei în România, Werner Hans Laukșiprimarul de raion (sector) al Köln-ului,Dr. Ralf Heinen.

Pe scena din Piața Unirii, instalată într-un cort imens, va răsuna exclusiv muzică nemțească, respectiv orchestre și formații emblematice pentru stilul bavarez: Klaudia und die Burzenland Party Band, Trio Saxones (formația celor trei preoți sași din Transilvania), Sächsische Tänze – Sächsische Volkstanzgruppe aus Mühlbach (ansamblul de dansuri săsești din Sebeș), precum și nelipsita Fanfară din Foieni, devenită deja emblemă a festivalului.

Festivalul de Toamnă al Economiei Germane- Herbstfest este organizat de Clubul Oamenilor de Afaceri de Limbă Germană din Transilvania de Nord – DWNT şi Avalon Events, cu sprijinul Primăriei, al Consiliului Local Cluj-Napoca și al Consiliului Județean Cluj. Proiectul susține candidatura orașului Cluj-Napoca la titlul de Capitală Culturală Europeană 2021.

Asociația Little People România

A fost înființată în anul 1996, în Cluj-Napoca, din dorința de a oferi fiecărui copil și adolescent bolnav de cancer sprijinul specializat de care are nevoie.

În prezent, asociația pune la dispoziția domeniului oncopediatric din România și Republica Moldova o serie de servicii de înaltă calitate, programe zilnice de suport psihosocial al pacienților, evenimente complexe pentru tinerii supraviețuitori de cancer, profesionalism în coordonarea voluntarilor, sprijin material al secțiilor din spital prin proiecte de renovare a camerelor de joacă, donare de aparatură medicală și achiziționarea medicamentelor greu accesibile, grijă și implicare constantă din partea unei echipe dedicate.

Asociația Little People România derulează numeroase proiecte în beneficiul copiilor și adolescenților afectați de cancer în România, avand cea mai mare rază de acoperire a pacientilor în Romania, 95% dintre pacienti beneficiind de programele de suport în 8 centre onco-pediatrice din București, Cluj-Napoca, Timișoara, Iași și Tg. Mureș.

În anul 2006, Asociatia Little People a înființat Clubul Temerarii, clubul adolescenților români care au învins cancerul, din dorința de a oferi o voce puternică tinerilor care au terminat tratamentul oncologic. Prin intermediul Clubului Temerarii, Asociația Little People oferă suport atât tinerilor care au finalizat tratamentul cât și fraților și surorilor acestora, asigurând susținere reciprocă și facilitând reintegrarea lor reușită în viața de adolescent sau tânăr adult după tratament.

Mai multe detalii despre activitatea zilnică a asociației puteți găsi la: www.thelittlepeople.ro sau https://www.facebook.com/LittlePeopleRomania

Golfee

Este locul unde toată lumea se poate juca. De la cei mai mici, până la cei mai mari!

Aici găsești:

– un teren de minigolf indoor cu 18 găuri, unde oricine, indiferent de vârstă, își poate testa îndemânarea și răbdarea;

– un spațiu de joacă pentru copii, unde cei mici se pot cățăra, pot picta pereții, se pot arunca în piscina cu bile colorate, pot juca șotron.

– un bar care completează practic atmosfera cu bunătăți pentru trup, calde sau reci, făcute cu îndemânare de cei mai veseli golfiști.

Zâmbetul și buna dispoziție fac parte din ținuta obligatorie atât pentru oaspeți, cât și pentru cei ai casei!Lasă un răspuns

Site creat de