Social & Cultura

Eveniment de prezentare a terapiei asistate de câini şi a beneficiilor acesteia pentru copiii cu autism la Cluj

terapie asistata caini

Evenimentul  „Paws for autism”,  organizat la sediul Asociaţiei Autism Transilvania din Cluj-Napoca,  a fost conceput pentru a face cunoscute beneficiile terapiei asistate de câini în cazul copiilor cu autism şi pentru a-i încuraja pe părinţi să îşi implice copiii în cât mai multe activităţi ce presupun interacţiunea cu câini specializaţi.

Evenimentul face parte din campania publică „Un câine special pentru un copil special”, campanie care urmăreşte prezentarea avantajelor terapiei asistate de câini pentru copiii cu autism şi încurajarea practicării acesteia.

La eveniment a fost invitată doamna Conf. Univ. Dr. Alina Rusu, specialist în activităţi asistate de animale, echipa PetJoy, care se ocupă de dresaj canin, voluntari de la Biroul pentru Studenţi cu Dizabilităţi, iar căţeii specializaţi – Dr. Norka  şi cei din echipa PetJoy – au fost şi ei prezenţi.

Copiii au putut să se joace cu câinii de terapie, să interacţioneze cu aceştia şi să ia parte la exerciţii alături de ei, dar activităţile lor preferate au fost plimbările şi explorarea locului alături de noii prieteni patrupezi.  De asemenea, instructorii canini i-au implicat pe copii şi pe părinţi în exerciţii pentru a le prezenta câteva jocuri interactive ce au ca rezultat apropierea copiilor faţă de animale şi, implicit, creşterea gradului de socializare a acestora cu persoanele din jur.

Doamna Conf. Univ. Dr. Alina Rusu le-a vorbit părinţilor şi celorlalte persoane prezente despre tipul de activităţi desfăşurate, despre relaţia om-animal şi despre interacţiunea copiilor cu animalele de terapie, menţionând beneficiile acesteia. De asemenea, conductorii canini au amintit progresele pe care copiii le fac odată ce se implică în jocuri diverse alături de câini dresaţi şi au dat exemple de activităţi pe care aceştia le-ar putea desfăşura.

La final, părinţii au putut primi răspunsuri la întrebările lor, iar câinii, care au fost nişte prieteni adevăraţi pentru copii pe parcursul întregului eveniment, au avut parte de o pauză binemeritată.Lasă un răspuns

Site creat de