Timp liber, Important

Evenimentele verii la Cluj

Ada Milea a susținut la Cluj un concert special, organizat în condiții de distanțare socială

În fiecare an orașul Cluj-Napoca găzduiește unele dintre cele mai reușite evenimente din țară, potrivite pentru fiecare dintre noi.

Bineînțeles că nici anul acesta nu s-a lăsat mai prejos, iar creativitatea este cuvântul cheie pentru evenimentele și festivalurile din această vară.

Organizatorii aduc publicului clujean, și nu numai, diversitate în ceea ce privește piesele de teatru, concertele, concursurile și sporturile care vor fi desfășurate în Inima Transilvaniei.

Iubitorii de limbă franceză, dar cel mai important, oaspeții noștri francezi se vor putea simți ca acasă în perioada 2-5 iunie, când se va desfășura Festivalul Filmului Francez, găzduit de Cinema Victoria.

Acesta are ca temă „Nos yeux grand ouverts” / „Ochii noştri larg deschişi” , prin care publicul are ocazia de a privi cu alți ochi destinul fiecărui popor, în contextul actual și de a fi mai uniți când vine vorba de popoarele noastre vecine.

Transilvania International Film Festival aduce în Piața Unirii, între 17-26 iunie, cele mai cunoscute filme românești, unde va trebui să aduci doar câțiva prieteni și niște popcorn.

Susținătorii sportului vor avea parte de o supradoză de adrenalină, provocată de zecile de concursuri și meciuri, care vor avea nevoie de multe galerii și susținere din partea lor

Printre acestea se numără:  Sălicea Beach Tournament (2-5 iunie), ocazia perfectă de a ne reaminti zilele toride de vară când jucam volei pe nisipul fierbinte de la mare.

Sports Festivals (9-12 iunie), unde vom avea parte, în premieră, de două meciuri demonstrative unice.

La categoria tenis, avem meciul dintre Simona Halep și Horia Tecău, meci care va marca retragerea din competiția oficială a celui din urmă.

Iar dacă am adus vorba de retrageri, în 11 iunie, la Cluj Arena, celebrul fotbalist, Adrian Mutu, își anunță retragerea printr-un ultim meci, pasându-i, pentru ultima dată, mingea lui Gheorghe Hagi, dar și colegilor de la echipele de club la care a evoluat de-a lungul carierei.

Generația tânără se va delecta cu un spectacol de zile mari, în data de 10 iunie, la Casa de Cultură a Studenților, pe numele lui „Dezbracă-te, vreau să-ți vorbesc!”, a căror învățături este indicat însă să nu fie aplicate și acasă.

Dacă v-ați gândit că am uitat ceva, am păstrat ce e mai bun pentru final.

Renumitele concerte care vor face Clujul să răsune întreaga vară și-au făcut apariția pe listă.

A doua ediție Cluj Folk Fest se va desfășura în această vară între 2-4 iunie, unde importanți artiști din România le vor încânta auzul iubitorilor muzicii folk, și nu numai.

Muzica latino va vibra între pereții Casei de Cultură a Studenților, în cadrul concertului Los Locos, din 9 iunie.

Bineînțeles că artiștii noștri români vor fi și ei prezenți, la concertele susținute de IRIS Nelu Dumitrescu și Mihai Mărgineanu.

Pentru cei care vor dori să se deconcteze puțin de agitația orașului și să se contecteze cu natura, au la dispoziție patru zile pentru a face asta la festivalul Form Days. Între 30 iunie-3 iulie, arta se îmbină cu muzica pe plaiurile verzi ale comunei Gilău, iar toți iubitorii acestora, de la mic la mare, sunt așteptați cu zeci de surprize.

Îndrăgitul Electric Castle se desfășoară în acest an între 13-17 iulie, unde vă așteaptă cea mai vibrantă muzică și cele mai frumoase peisaje printre împrejurimile istorice.

Și cum am putea să ne încheiem vara, dacă nu cu celebrul festival UNTOLD, desfășurat în perioada 4-7 august, unde sunt invitați renumiți artiști internaționali, care vor aduce în inima Clujului o atmosferă de neuitat.

Cluj-Napoca vă așteaptă și în această vară pe meleagurile sale pentru a fi alături de marii artiști, dar nu puteți veni oricum, ci plini de voie bună și energie. Iar dacă cumva nu reușiți acest lucru, avem noi și pentru voi.

Articol realizat de Marina Iulia Temle

foto: Nicu CherciuLasă un răspuns

Site creat de