Timp liber

Evenimentul inedit „Fuckup Nights” ajunge şi la Cluj şi transformă eșecul în „FUN”

fuckup nights cluj

Citim sau ne întâlnim la fiecare pas cu povești de succes, cu oameni care au reușit în viață, cu exemple de bune practici care ar vrea să constituie modele și exemple de urmat. E și firesc să fie așa, nu?

Însă te-ai gândit vreodată că noi, oamenii, învățăm cel mai bine din eșecuri?

În acest sens un nou concept își face tot mai mult loc și în România – e vorba de așa numitele Fuckup Nights găzduite din 22 martie și de Cluj.

Ce promoveaza această nouă mișcare ne spune Hedi Hoka- Psiholog Doctor Moderator Fuckup Nights Cluj-Napoca, pe pagina oficială de facebook Fuckup Nights Cluj Napoca:

„Ideea de Fuckup Nights (FUN) a început în 2012 în Mexico City. Cum a început? Foarte simplu: câțiva prieteni s-au adunat si au început să povestească despre nereușitele lor. Faptul că au putut să vorbească deschis despre eșec a fost atât de benefic, încât au mai organizat o serată. Și au chemat și mai mulți prieteni. Toți au considerat că este un lucru revelator să povestească și să asculte povești despre eșec. Astfel, au primit un imbold pentru a acționa mai bine în viitor pentru a obține reușita în ceea ce fac.

În prezent, Fuckup Nights este o mișcare internațională care se desfășoară în peste 100 de orașe din lume. O dată pe lună oamenii se adună să asculte trei povești despre eșec. Având la bază expunerea unei povești (storytelling), fiecare eveniment Fuckup Nights este o experiență de învățare. Însoțită de emoții, povestea expusă activează rețele neuronale în mintea ascultătorului, care stau la baza activării empatiei cu vorbitorul (neuroni în oglindă). Dopamina, generată de contexul emoțiilor din poveste, amplifică curiozitatea și reglează starea de spirit. Iar, în final, ariile corticale ale creierului sunt mai active, iar noi simțim nevoia să acționăm.”

28109393 1708915895818648 669391944 n

Așadar, dacă ești doritor să iei și tu parte la această experiență unică și inedită, organizatorii te așteaptă pe 22 martie la ClujHub – promițând “senzații tari, dopamină, dorință de a acționa, zâmbete, haz de necaz și posibilitatea de a cunoaște oameni noi la un pahar de vorbă”.


Articol realizat de Sebastiana Joicaliuc Lasă un răspuns

Site creat de