Studentie, Important

Evenimentul „Noaptea Ideilor” se desfășoară în acest an la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca

Evenimentul "Noaptea Ideilor" se desfășoară în acest an la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca

Institutul Francez, împreună cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, organizează o conferință-dezbatere în limba română pe tema „Revoluția digitală și inteligența artificială: ce provocări aduce viitorul?”.

Evenimentul este organizat în cadrul proiectului „Noaptea Ideilor”, când peste 70 de orașe din toată lumea își vor conecta ideile în același timp.

În Franța și pe cinci continente, școli și universități, institute de cercetare, muzee, centre culturale, teatre, biblioteci, Institute și Alianțe franceze sunt invitate să propună întâlniri participative privilegiate: forumuri și mese rotunde, conferințe, lecturi, concerte, proiecții.

Dezbaterea va avea loc joi, 31 ianuarie 2018, ora 18, în Aula Alexandru Domșa a Universității Tehnice din Cluj-Napoca.

Mediul universitar și mediul privat se vor reuni în cadrul unei dezbateri între specialiști în inteligența artificială, tehnologie și psihologie.

Invitați:

  • Ovidiu STAN, Șef l.dr.ing.  Facultatea de Automatică și Calculatoare, Universitatea Tehnică din Cluj-Napocacu un doctorat în ingineria sistemelor, cercetările sale înglobează managementul informației în era internetului, informatica medicală, interoperabilitatea semantică. Este ambasador activ la Innovation Labs și membru din IEEE.
  • Daniel DAVID, Prof. Univ. Dr., Facultatea de Psihologie, Universitatea Babeș-Bolyai: profesor și fondator al Departamentului de Științe Cognitive la Universitatea Babeș-Bolyai, profesor asociat la Icahn School of Medicine at Mount Sinai, New York, director al programului de cercetare la Albert Ellis Institute, New York, Daniel David a inaugurat la nivel național roboterapia și terapia prin realitate virtuală.
  • Radu ORGHIDAN, Machine Learning and Robotics Area Leader, NTT DATA România: specialist în robotică și învățarea automată, are formări și cercetări în România, Spania, Anglia, Japonia și Franța. Radu Orghidan a dirijat echipe care au dezvoltat noile tehnologii, de la proiecții interactive, drone, reconstrucție și animație 3D, la clasificarea obiectelor bazată pe inteligența artificială. A lansat, astfel, 3 startup-uri, iar acum se află în Departamentul Smart Tech din NTT Data Romania.

Dezbaterea este însoțită de expoziția Traducerea automată, revoluția inteligenței artificiale și va fi urmată de un cocktail oferit de Institutul Francez.Lasă un răspuns

Site creat de