Studentie

Examenul de admitere la facultățile din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca va avea loc în data de 16 iulie

admitere 2019 universitatea tehnica cluj

Examenul de Admitere la facultățile cu probă la matematică din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca va avea loc în data de 16 iulie 2018, ora 9.00, rezultatele examenului fiind făcute publice în aceeaşi zi.


Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, a organizat în data de 12 mai simularea examenului de admitere  la matematică. Începând cu acest an, Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei, s-a alăturat Facultăților de Automatică și Calculatoare, Autovehicule Rutiere Mecatronică și Mecanică (domeniul Ingineria Autovehiculelor), care au probă scrisă la matematică.

Numărul celor care au participat la simulare a crescut considerabil, dacă în anul 2017 au fost 762 candidați, în anul 2018 au fost 998.

Cursurile gratuite de pregătire la matematică au fost organizate în fiecare sâmbătă începând cu luna martie, pentru elevii sau absolvenți de liceu care au dorit să-și verifice cunoștințele și să fie familiarizați cu condițiile de concurs din cadrul facultăților Universității Tehnice din Cluj -Napoca.

Examenul a constat dintr-un test grilă la matematică, cu o singură variantă de răspuns corectă, tematica examenului fiind în concordanță cu programele școlare 2018.

În acest an, conform Regulamentului de Admitere la nivel licență 2018, Anexa 3, sunt admiși fără a susține testul de matematică, absolvenţii de liceu cu diplomă de bacalaureat care:

  • au obţinut la proba de matematică a bacalaureatului cel puţin nota 8(opt) şi s-au clasat pe unul din primele 10(zece) locuri la simularea din 12 mai 2018 (proba de matematică), obţinând minim nota 9(nouă). Daca pe poziţia a zecea sunt mai mulţi candidaţi cu aceeaşi notă, pot fi admişi toţi. Criteriu valabil doar pentru Facultatea de Automatică şi Calculatoare;
  • au obţinut la examenul de bacalaureat cel puţin media 8(opt) şi s-au clasat pe unul din primele 20 (douăzeci) de locuri la simularea din 12 mai 2018 (proba de matematică), obţinând minim nota 9(nouă). Daca pe poziţia 20 (douazeci) sunt mai mulţi candidaţi cu aceeaşi notă, pot fi admişi toţi. Criteriu valabil doar pentru Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei;
  • au obţinut la examenul de bacalaureat cel puţin media 8(opt) şi s-au clasat pe unul din primele 50(cincizeci) de locuri la simularea din 12 mai 2018 (proba de matematică), obţinând minim nota 8(opt). Daca pe poziţia 50(cincizeci) sunt mai mulţi candidaţi cu aceeaşi notă, pot fi admişi toţi. Criteriu valabil doar pentru Facultatea de Mecanică, domeniul Ingineria Autovehiculelor .

Rezultatele obținute sunt publice pe site-ul universității (https://sinu.utcluj.ro/Admitere2018/Simulare2018/).

 Lasă un răspuns

Site creat de