Din Oras

Excursie de neuitat pentru 30 de copii din mediul rural

Fundația World Vision România împreună cu msg systems România și-au unit forțele pentru a oferi unui grup de copii șansa de a crede în bucuria copilăriei. Ca urmare a unei acțiuni desfășurate în iarna anului 2014, când angajații msg systems România au adus spiritul Crăciunului în zone mai puțin favorizate de soartă, compania de origine germană alături de WorldVision au făcut încă o bucurie celor 30 de copii, aducându-i într-o binemeritată excursie în Cluj-Napoca.

Prin intermediul proiectului ”Prieten pentru o zi”,  30 de copii din două comunități învecinate Clujului au avut parte de o excursie la final de an școlar, în compania angajaților msg systems România, în orașul ce poartă titulatura de Capitală Europeană a Tineretului pentru 2015. Astfel, in weekendul care tocmai a trecut, cei mici au vizitat Grădina Botanică, Parcul Central și stadionul Cluj Arena și au participat la un program educativ, care a inclus punerea în scenă a piesei de teatru: ”Ridichea Uriașă”.

”Suntem foarte fericiți că am reușit să aducem bucuria pe fețele acestor copii. Colegii mei au fost extrem de încântați de gestul frumos pe care am reușit să îl facem împreună și faptul că am putut să îi vedem pe acești copii veseli și că i-am ajutat să uite pentru o zi de situația dificilă de acasă a repezentat pentru noi un lucru important, mai presus de orice mulțumire”, Radu Jinga, Manager General msg systems România.

”Prieten pentru o zi” a reprezentat așadar o acțiune desfășurată cu succes, care a reușit să dea startul unui parteneriat valoros între cele două entități: World Vision România și msg systems România.

”Inițiativele de acest fel sunt cu atât mai importante cu cât partenerii noștri înțeleg ce înseamnă un parteneriat strategic, durabil. Ne bucură faptul că la msg systems România am găsit susținerea necesară pentru a putea implementa proiecte de anvergură, ce răspund nevoilor din comunități și nu oferă doar un ajutor punctual. Suntem convinși că astfel de inițiative aduc rezulatate pe termen lung și le mulțumim prietenilor noștri pentru implicare și generozitate. Datorită lor, copiii din mediul rural pot să privească viitorul cu speranță”, a subliniat Valentin Sabau, manager zonal World Vision România.

Proiectul desfășurat pe 19 iunie 2015 de la Cluj-Napoca s-a încheiat cu succes, iar cei 30 de copii s-au reîntors la casele lor, cu promisiunea că vor face tot ce le stă în putință astfel încât atunci când vor crește, să fie ei cei mari care vin în ajutorul celor mici.

msg systems România dorește să mulțumească pe această cale partenerului World Vision România pentru buna colaborare și pentru deschiderea arătată față de inițiativele propuse, luându-și angajamentul să continue acest parteneriat și să ofere suport și în alte proiecte ale fundației.

 

 

Boiler Plate

World Vision România este o organizaţie creştină, care desfaşoară programe de intervenţie umanitară de urgenţă, dezvoltare şi advocacy punând în centrul activității sale bunăstarea copilului. Organizaţia se concentrează asupra muncii cu copiii, familiile şi comunităţile, în scopul depăşirii sărăciei şi nedreptăţii. Inspirată de valorile creştine, fundaţia lucrează cu persoanele cele mai vulnerabile din lume, indiferent de religie, rasă, etnie sau gen.

World Vision România face parte din parteneriatul World Vision International prezent în aproape 100 de ţări din întreaga lume.  În 25 de ani de prezenţă în România, am ajutat peste 500.000 de copii şi adulţi, în aproape 400 de comunităţi din 8 judeţe.

World Vision România crede în dreptul la şanse egale pentru copiii de la sate şi de la oraş şi de aceea în comunităţile rurale unde este prezentă desfăşoară programe de dezvoltare comunitară pe termen lung cu focus pe educaţie şi reducera abandonului şcolar, sănătate şi protecţia copilului, agricultură şi dezvoltare rurală, angajament civic şi creştin. Copiilor li se facilitează astfel accesul la condiţii de viaţă mai bune prin dezvoltarea durabilă a comunităţii în care trăiesc. Prin proiectele noastre, ne concentrăm pe transformarea comunităţilor şi membrilor acestora pentru a realiza o viaţa implinită pentru fiecare copil.

 msg systems România este activă pe piața din Cluj din anul 2008, având în prezent peste 200 de angajați. Din 2014 suntem prezenți cu un nou sediu și la Tg. Mureș. Ca furnizor și consultant de soluții și servicii IT compania activează pentru clienți de talie mondială din mai multe domenii: industria automotive (Audi, BMW, Daimler, WW), asigurări/reasigurări (Munich RE, Vienna Insurance Group, HDI, Allianz, Achema, ING, Nationale-Nederlanden, ADAC), domeniul financiar-bancar (Landes Bank Berlin, VW Bank),  energie: E-ON,  industria alimentară (DMK Milchkontor, Emmi).Lasă un răspuns

Site creat de