De Vazut

Exercitiu antidrog in Piata Unirii din Cluj (FOTO)

Astăzi., activităţile organizate de către poliţişti au reunit un public numeros, exerciţiile demonstrative ale luptătorilor speciali stârnind interesul celor mici şi celor mari deopotrivă.

În cea de-a patra zi a campaniei, activităţile coordonate de către poliţiştii clujeni au avut ca teme traficul de persoane, traficul şi consumul de droguri, precum şi criminalitatea informatică.

Astfel, începând cu ora 09:00, în Piaţa Unirii din municipiul Cluj-Napoca a fost prezentat un exerciţiu demonstrativ care a constat în căutarea şi găsirea unor substanţe stupefiante aflate asupra unei persoane sau ascunse într-un vehicul, cu ajutorul câinilor de urmă. Această activitate s-a desfăşurat şi în municipiul Dej, de la ora 11:30.

Liceenii din Cluj-Napoca şi Dej au vizionat filme pe tema traficului de persoane. Astfel, la Cinema Victoria din Cluj-Napoca, a fost proiectat filmul ,,Negustorul de suflete”, iar la Centrul Militar Dej, filmul „Lover Boy”.

Poliţiştii clujeni, împreună cu reprezentanţi ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate şi ai Agenţiei Naţionale Antidrog, au derulat mai multe activităţi de informare cu privire la criminalitatea informatică cu elevii Liceului de Informatică ,,Tiberiu Popoviciu” din Cluj-Napoca.

La Colegiul Naţional „Andrei Mureşanu”  şi la Liceul „Alexandru Papiu Ilarian” din Dej, activităţile de informare a elevilor au avut ca teme prevenirea consumului de droguri şi a traficului de persoane.

***Tema ultimei zile din cadrul „Săptămânii prevenirii criminalităţii” este siguranţa rutieră.

Încă de la ora 08:30, cei mici vor învăţa reguli de circulaţie în timp ce se vor plimba prin oraş cu autobuzul Busone, special pregătit pentru ei.

De la ora 09:00, la sediul Poliţiei Rutiere va fi organizată o vizită cu elevii de la Liceul Teoretic ,,Lucian Blaga” din Cluj-Napoca,  în timp ce, la aceeaşi oră, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca  se va desfăşura o activitate practică de cunoaştere a străzii, cu elevii de la Liceul Teoretic ,,George Bariţiu” din Cluj-Napoca.

De la ora 11:00, elevii Şcolii Gimnaziale ,,Ioan Bob” din Cluj-Napoca vor participa la un marş de sensibilizare a participanţilor la trafic cu privire la problematica accidentelor de circulaţie, pe traseul Piaţa Avram Iancu – Bulevardul Eroilor – Piaţa Unirii.Lasă un răspuns

Site creat de