Social & Cultura, Din Oras, Important

Experiment inedit. Clujul acaparat de Guerilla Lighting (FOTO)

RS GuerrillaLighting MG 3766

Sâmbăta aceasta, pe 22 iulie, Asociația The City of Green Buildings împreună cu Asociația Română pentru Iluminat, au organizat primul eveniment de Guerilla Lighting din Cluj-Napoca, devenind al treilea oraș care promovează un astfel de eveniment.

#guerillalighting, este un concept fun, ce vrea să crească gradul de conștientizare asupra uzului deficitar al luminii artificiale, în mediul urban. 

Clădirile vizate de acest experiment au fost Rectoratul Universității Tehnice din Cluj-Napoca, Biblioteca Centrală Universitară “Lucian Blaga” Cluj-Napoca, Zidul Clujului, de pe strada Potaisa și Palatul Bánffy din Cluj-Napoca.

Guerrilla Lighting este un un eveniment care utilizează lumina ca o formă de intervenție Urbană si este un concept Light Collective al Martin Lupton & Sharon Stammers.

Proiectul a fost sprijinit de către Primăria Cluj-Napoca, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea Babeș-Bolyai, Muzeul de Artă din Cluj-Napoca, Asociația Studenților Constructori din Universitatea Tehnică și Organizația Studenților din Universitatea Tehnică.Lasă un răspuns

Site creat de