Studentie

Experimente magice şi curiozităţi ştiinţifice la UBB Cluj

prietenii stiintei 2018

Facultatea de Știința și Ingineria Mediului din cadrul Universității Babeș-Bolyai organizează, în perioada 23-25 martie 2018, programul de weekend intitulat „Prietenii științei”, dedicat tuturor celor care iubesc experimentele, sunt pasionați de știință, de prezența și rolul ei în viața de zi cu zi, dar şi de protecția mediului înconjurător ca o garanție a sănătății societății.

Weekend-ul „Prietenii Științei” este un eveniment care promovează educația pentru științe în rândul tinerilor, subliniind importanța învățării prin metode interactive bazate pe investigații științifice.

Aflat la cea de-a doua ediție, programul propus în cadrul evenimentului răspunde unei nevoi actuale de informare și educare non-formală a elevilor și are ca scop promovarea științei în rândul elevilor, atragerea de noi generații către activitățile de cercetare și încurajarea alegerii unei cariere în domeniul cercetării mediului.

Activitățile propuse participanților cuprind experimente și demonstrații din domeniul fizicii și a chimiei care evidențiază aplicabilitatea acestor științe, cu precădere în protecția mediului înconjurător (experimente cu lumină, experimente cu frig și experimente cu energii neconvenționale), răspund unor întrebări cotidiene (Cum determinăm calitatea apei pe care o consumăm?, Care este calitatea fructelor și a legumelor pe care le consumăm?, Cum detectăm drogurile și cum ne ferim de ele?) sau prezintă curiozități educativ-distractive (băuturi magice, pastă de dinți pentru elefanți, pânză de păianjen comestibilă etc).

Alte activități le vor oferi participanților prilejul de a studia vremea cu ajutorul stației meteorologice sau de a afla cum sunt salvate victimele în cazul unui dezastru.

Elevii vor putea participa la două concursuri cu premii: Cele mai interesante realizări folosind materiale reciclabile și Cunoștințe din domeniul protecției mediului. Premiile vor consta în cărți și obiecte utile elevilor, iar diplomele de participare la concurs vor fi înmânate atât câștigătorilor, cât și profesorilor îndrumători.

Experimentele și demonstrațiile din program se vor derula în toate cele 3 zile dedicate evenimentului, iar în mod permanent va funcționa și un Atelier de creații pe teme de mediu.

În cea de-a doua zi, programul va aduce în plus un Atelier experiențialCiclul apei în naturăși un spectacol interactiv cu tema Miniomul de ştiinţă, cu experimente științifice pentru învățăceii de toate vârstele.

Evenimentul se va desfășura la Facultatea de Știința și Ingineria Mediului, str. Fântânele, nr. 30, în zilele de 23 martie 2018, în intervalul orar 16.30 – 20.00, 24 martie 2018, în intervalul orar 10.00 – 16.00 și în data de 25 martie 2018, în intervalul orar 10.00 – 13.00.Lasă un răspuns

Site creat de