Din Zona

Explozii pe aeroportul din Bruxelles: 11 morţi şi 25 de răniţi (VIDEO)

Bruxelles

ACTUALIZARE: Statul Islamic (ISIS) a revendicat atacurile de marţi de la Bruxelles, potrivit unui comunicat publicat de agenţia Amaq News, apropiată teroriştilor, citată de Russia Today.

Anterior, susţinătorii Statului Islamic au salutat, pe reţelele de socializare actele teroriste.

“Statul vă va obliga să vă reevaluaţi calea de o mie de ori înainte să aveţi curajul de a ucide din nou musulmani şi să ştiţi că musulmanii au acum un stat care să îi apere”, a scris un susţinător al grupării pe Twitter.


 

ACTUALIZARE 11.17. Autoritățile belgiene au confirmat bilanțul victimelor atacurilor din aeroport: 13 morți și 35 de răniți.

Presa belgiană relatează că alte 10 persoane și-ar fi pierdut viața în exploziile de la metrou, dar informația nu a fost confirmată.


 

ACTUALIZARE 10.56. Presa belgiană anunță un nou bilanț al exploziilor de pe aeroport – 13 morți și 35 de răniți.

Potrivit televiziunii publice belgiene, a fost vorba despre un atac sinucigaș.


 

ACTUALIZARE 10.47. Patru explozii au avut loc la metrou în Bruxelles, la mai multe stații. Una dintre ele este stația Schuman:

Două explozii puternice s-au produs în această dimineată pe aeroportul Zaventem din Bruxelles. Oficialii au decis imediat evacuarea aeroportului, iar traficul spre terminale a fost suspendat. Mai multe persoane au fost rănite.

Potrivit primului bilanţ oficial, anunţat de pompieri, sunt 11 morţi şi 25 de răniţi. 

Cursa Tarom spre Bruxelles, care a decolat la 07:30 din Bucureşti a fost redirecţionată spre Amsterdam.

ACTUALIZARE: Încă o explozie s-a înregistrat în această dimineaţă la Bruxelles. Deflagraţia s-a înregistrat la metroul  Maelbeek, informează La Libre Belgique. 

Potrivit unui martor citat de RTBF, mai multe persoane au fost rănite în terminalul de plecări din faţa hotelului Sheraton.Originea exploziilor este necunoscută momentan.

Antrenorul Mircea Rednic a relatat la Digi24 că fiica sa Luana se afla pe aeroportul din Bruxelles şi că vorbea cu ea la telefon chiar în momentul în care s-au auzit exploziile. Ea a povestit şi ea că a văzut mai multe persoane rănite.

„Am alergat şi nu m-am uitat în jur. Am văzut răniţi şi nu mi-am dat seama dacă mai erau în viaţă. Doar am alergat. Îmi era frică să nu alerg spre un loc unde era o bombă. Acum suntem pe pistă. Ne-a scos afară. Sunt multe ambulanţe şi pompieri. La un restaurant şi o farmacie mi se pare că au fost bombele. Căzuse tavanul şi era praf, dar nu mai era fum, când am ieşit nou. Nu ştiu nimic. Eu nu mai plec. Am lăsat bagajul în aeroport. Nu mă mai interesează. Îl aştept pe tata să vină să mă ia cu maşina. Sunt doar angajaţi de la aeroport lângă noi. Nu sunt forţe de ordine”, a declarat Luana Rednic, la Digi24.

Aeroportul a fost evacuat şi toate zborurile au fost suspendate.

Potrivit imaginilor postate pe reţelele de socializare de martori, un fum negru se ridică din clădirea unui terminal.

MEDIAFAXLasă un răspuns

Site creat de