Timp liber

Expoziţia „Arta cărţii / Bookmacherzy / The Art of the Book” la Casa Matei din Cluj-Napoca

Arta cărţii

Universitatea de Artă şi Design din Cluj-Napoca în colaborare cu Academia de Artă din Wrocław şi cu susţinerea Institutului Polonez din Bucureşti organizează în perioada 7 – 12 martie expoziţia cu titlul „Arta cărţii / Bookmacherzy / The Art of the Book”.

În expoziţie se vor regăsi o serie de cărţi şi ilustraţii aparţinând studenţilor şi cadrelor didactice de la Catedra de Graphic Design a academiei mai sus amintite.

 Vernisajul expoziţiei va avea loc marţi, 7 martie, ora 18 în Galeria Casa Matei, evenimentul fiind dublat şi de două zile de workshop dedicate cărţii susţinute de prof. Magda Wosik şi prof. Tomasz Broda împreună cu studenţii de la departamentul de grafică al UAD Cluj-Napoca.

Conceptul manifestării aparţine artiştilor curatori din Polonia Joanna Skrzypiec, Karolina Wiśniewska, Magdalena Wosik, Tomasz Broda, expoziţia fiind prezentată publicului polonez în toamna anului trecut, pe simezele nou inauguratului Forum Muzical din Wrocław. Evenimentul marchează o nouă colaborare între UAD Cluj-Napoca şi Academia de Artă din Wrocław, instituţii partenere deja din anul 2006. În luna noiembrie a anului trecut, iubitorii polonezi de artă au putut vizita expoziţia „TANGO”, deschisă în galeria din incinta sediului central al Academiei de Artă din Wrocław, unde au fost expuse o serie de lucrări aparţinând cadrelor didactice şi studenţilor de la departamentul de pictură al UAD Cluj-Napoca.

Actuala expoziţie „Arta cărţii / Bookmacherzy / The Art of the Book” se doreşte a fi una reprezentativă pentru şcoala poloneză de graphic design şi ilustraţie de carte, partenerii polonezi prezentând publicului clujean o serie de cărţi realizate integral în atelierele aparţinând departamentului de graphic design al Academiei de Artă din Wrocław, precum şi cărţi unicat şi ilustraţii.

Pe simezele Galeriei Casa Matei pot fi admirate, de-o potrivă, proiecte comice lipsite de compromisuri, precum şi portrete ale realităţii imediate, alături de ilustraţii lirice care însoţesc texte clasice sau cărţi de autor. Jan Brzechwa merge mână în mână cu Witold Gombrowicz, iar Andrzej Waligórski cu Jane Austen. Poveştile scandinave se alătură celor locale, poloneze, iar amatorii de subtilităţi au parte de basme coborâte din pădurile canadiene.

Expoziţia „Arta cărţii / Bookmacherzy / The Art of the Book” se înscrie în seria colaborărilor de tradiţie dintre UAD Cluj-Napoca şi Academia de Artă din Wrocław, bucurându-se şi de sprijinul substanţial al Institutului Polonez din Bucureşti devenit un partener constant al universităţii clujene de artă.

Expoziţia a fi deschisă publicului în perioada 8 – 12 martie 2017, între orele 9 – 17.Lasă un răspuns

Site creat de