Timp liber

Expoziţia "Cele mai frumoase carti itinerante" a ajuns la Muzeul de Artă Cluj-Napoca

Cele mai frumoase carti itinerante

Expoziţia „Cele mai frumoase carti itinerante” a ajuns la Muzeul de Artă Cluj-Napoca.

Expoziţia este deschisă publicului spre vizitare începând cu data de 4 februarie 2016, de miercuri până duminică inclusiv, în intervalul orar 10:00-17:00. De-a lungul perioadei de deschidere a expoziţiei, în ambianţa generoasă a spaţiului de expunere vor fi organizate, în baza unui parteneriat încheiat cu Institutul Francez din Cluj, mai multe activităţi interactive de încurajare a lecturii pentru copii şi tineret, iar în intervalul calendaristic 22 – 26 februarie 2016 se va desfăşura un atelier dedicat legătoriei de carte.

Prezentarea cărților vă propune o incursiune în însăși materialitatea cărții ca obiect, prin intermediul unei serii inspirate de nuclee expoziționale: cărți frumoase premiate în cadrul ultimelor trei ediții ale Concursului național de design de carte „Cele mai frumoase cărți din România”, o expunere a tehnicilor de producție, legare și finisare a cărților realizată cu participarea Fabrik, o selecție de cărți obiect, cărți de artist, o secțiune de cărți ilustrate pentru copii, precum și un spațiu de documentare despre design-ul de carte.

Curatori: Daniela Chiorean, Laura Borotea
Colaboratori: Adina Pașca, Cristian Opriș, Răzvan Anton, Adorjáni Márta
Comisar de expoziție: Alexandra Sârbu

Acest eveniment face parte din seria „Cele mai frumoase cărți itinerante 2016” realizată cu sprijinul Administrației Fondului Cultural Național (AFCN).

„Cele mai frumoase cărți” este un proiect cultural anual și reprezintă atât o platformă de dezbatere pentru publicul larg și de specialitate, cât și o oportunitate de recunoaștere pentru designerii și graficienii preocupați de carte din România. Activitatea centrală este concursul național de design de carte, finalizat cu o expoziție itinerantă a celor mai frumoase cărți din România. Proiectul este organizat de Asociația pentru Performanță și Cultură și este finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Parteneri: Muzeul de Arta Cluj-Napoca, Biblioteca Naţională a României, Institutul Francez din Bucureşti, Institutul Francez din Cluj, Asociaţia Editorilor din România, Uniunea Editorilor din România, Institutul Cultural Român, Centrul Naţional al Cărţii, Ministerul Culturii, Galeria Posibilă, Galeria Plan B Cluj, Clubul Ilustratorilor, Asociaţia Idioma, UAD, UNARTE, Alutus, Global Mindscape, Asociaţia K’arte, Casa Artelor – DJC Timiş, Librăria Engleză Anthony Frost, Minitremu, Librăria Habitus, Arta Grafică, Agressione GROUP, Sappi, Asociaţia Harap Alb, Radio France Internationale România, Radio România Cultural, Observator cultural, Liternet, Modernism, Clubul Scriitoarelor, Hyperliteratura, Igloo, Designist, Revista Arta, Arhitext, Agenţia de carte, Bookaholic, Calendarul Magic, Copilul.ro, SuntPărinte.ro, Deco si Eco, Cluj-Napoca 2015 – Capitală Europeană a Tineretului, The Institute.



Lasă un răspuns

Site creat de