Timp liber, Important

Expoziția de fotografie „Cernobyl” la Cluj | Expune fotograful Oxana Dvornic

Expoziția de fotografie „Cernobyl” la Cluj

Fotograful Oxana Dvornic, împreună cu Asociația Vostok Group și Centrul de Cultură Urbană Cluj-Napoca desfășoară evenimentul Cernobyl – expoziție de fotografie în perioada 1-10 februarie.

Gazda evenimentului este Centrul de Cultură Urbană (Casino) Cluj-Napoca, vernisajul expoziției având loc pe data de 1 februarie de la ora 18.00.

Fotograful Oxana Dvornic surprinde în imagini atât monocromia urmelor dezastrului atomic, cât și culoarea vieții după catastrofă, flora și fauna care își întorc drepturile insistent.

Scopul evenimentului este cel de a prezenta Cernobîlul după aproape patru decenii de la una din cele mai mari catastrofe din istoria planetei, dar și cel de a realiza un act caritabil pentru copiii din învățământul rural, accesul la expoziție realizându-se printr-o donație materială modică constând în rechizite, produse de papetărie, cărți sau jucării.

Într-o scurtă discuție cu Oxana, aceasta spune că „Fotografia surprinde frumosul, este o artă, dar frumosul poate fi găsit oriunde: în natură, în ruine, în ochi, în suflete. Realizarea acestor fotografii mi-o doream de mult timp, iar acum am reușit să arăt și altora ce am văzut eu. Poate nu e ceea ce se așteaptă toți să vadă, o lume moartă, gri, dar e o realitate, o realitate în care în lupta dintre om și natura, natura e cea care învinge în final.”

De asemenea, Diana Escariu (managerul de proiect) spune că „Oxana este una din cele mai talentate si ”vii” persoane pe care am întâlnit-o. Povestind despre fotografiile ei, am considerat că munca ei ar trebui promovată și apreciată. De aici a venit ideea de a realiza această expoziție, iar bonusul adăugat a fost latura caritabilă, deoarece toată echipa considerăm că educația este primul pas spre frumos, iar arta e primul pas spre umanizare.”

Expoziția va putea fi vizitat constant pe parcursul celor 10 zile, iar sub îndrumarea organizatorilor și a partenerilor se vor direcționa donațiile către zonele de depozitare și ulterior vor fi transportate în mediul rural.Lasă un răspuns

Site creat de