Social & Cultura

Expoziţia de pictură „RE FRESH – PAINTING/ RESEARCH/ CLUJ ” la UBB

expozitie refresh cluj

Universitatea Babeş-Bolyai, în parteneriat cu Universitatea de Artă şi  Design Cluj Napoca, vă invită la deschiderea expoziţiei de pictură „RE FRESH – PAINTING/ RESEARCH/ CLUJ”, eveniment din seria de expoziții găzduite de galeria Paul Sima, care a ajuns la a IV-a ediție. Vernisajul expoziției va avea loc joi, 7 aprilie, ora 18.00, în incinta Galeriei Paul Sima, din cadrul Clubului Casei Universitarilor (str. Em. de Martonne, nr.1).

Lucrările sunt semnate de: Vlad Paraschiv, Robert Andacs, Marius Fodor, Robert Lorincz, Cristian Avram, Dragoș Mihai Bogdan, Adrian Szakacs,Tincuța Marin, Oana Fofeldea, Flaviu Mureșan, Mihai Mureșan și Cezara Iustina Iordache, studenți ai UAD în anul al II-lea, specializarea Pictură.

Seria de naturi statice, scene intimiste și portrete pe care și le-au făcut reciproc constituie o cartografie a spațiului în care aceștia trăiesc, de la spațiul comun la spațiul personal, dezvăluind modul în care interrelaționarea lor construiește spațiul înconjurător și, într-un final, spațiul plastic al propriilor lucrări. Ceea ce reunește aceste lucrări, făcând posibilă o expoziție colectivă, este tocmai acest dialog continuu între lucrări, bazat pe comunicarea interindividuală, prilejuită de interacțiunea din cadrul atelierului. Există o dorință comună de exploatare până la ultimul grad a posibilităților cromatice pe care le oferă obiectele înconjurătoare. În același timp, se poate vedea modul în care fiecare filtrează realitatea, apropriindu-și-o și transformând-o, pentru a o integra în demersul artistic personal. Rezultă astfel, în cazul fiecăruia, câte o zonă proprie de sensibilitate și rafinament în acest exercițiu de reinterpretare a spațiului comun.

Expoziţia va fi deschisă în perioada 7 aprilie  2016 – 13 mai 2016, în intervalul orar 11.00-13.00. Intrarea este liberăLasă un răspuns

Site creat de