Uncategorized

Expoziția de pictură „REFRESH – PAINTING/ RESEARCH/ CLUJ”, organizată la UBB

„REFRESH – PAINTING/ RESEARCH/ CLUJ”

Universitatea Babeş-Bolyai, în parteneriat cu Universitatea de Artă şi  Design Cluj-Napoca, vă invită la deschiderea expoziţiei de pictură „REFRESH – PAINTING/ RESEARCH/ CLUJ”, eveniment din seria de expoziții găzduite de galeria Paul Sima), ce a ajuns la a III-a ediție. Vernisajul expoziţiei va avea loc marți, 23 februarie, ora 17.00, în incinta Galeriei Paul Sima, din cadrul Clubului Casei Universitarilor (str. Emmanuel de Martonne, nr.1).

Lucrările sunt semnate de Gabriel Bica, unul dintre tinerii reprezentanţi ai noii generații de artiști ai școlii de pictură clujeană.

Acest proiect expozițional reunește o serie de lucrări ce aduc în prim plan preocupările estetice și cercetările artistului legate de tematica peisajului. Lucrările lui Gabriel Bica devoalează investigațiile constante privind identitatea personală și socială a individului, raportarea la spațiu și integrarea elementelor de peisaj prin structurile lor dinamice, de formă și materialitate, în cadrul spațiului plastic. Pictura sa poate fi privită ca resursă sau potențial suport al unui imaginar complex aflat la granița dintre cercetarea figurativului și raportul acestuia cu spațiu, de la detaliu la ansamblu, oferind coerență întregului proiect.

Expoziţia va fi deschisă în perioada 23 februarie 2016 – 18 martie 2016. Intrarea este liberă.Lasă un răspuns

Site creat de