Timp liber, Important

Expoziția „Muzeul Fotografiilor Nefăcute” la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca

Muzeul Fotografiilor Nefăcute

Aflat la a doua ediție, proiectul adună povești de la fotografi din întreaga lume despre acele situații în care nu au putut, nu au avut ocazia sau pur și simplu nu au vrut să apese pe declanșator și să facă o fotografie.

Poveștile scrise de fotografi ajung la ilustratori care interpretează și desenează în manieră proprie imaginea care, până atunci, a rămas vie doar în mintea fotografului.

De mulți ani mă gândesc la acest proiect, dar abia anul trecut am avut o primă expoziție de ilustrații, realizate de George Roșu, cu poveștile unor fotografi clujeni. Anul acesta, chiar dacă a fost o perioadă mai grea pentru proiectele culturale, mi-am dorit să creștem proiectul. Am contactat fotografi din România și din străinătate și i-am rugat să ne spună poveștile fotografiilor pe care nu au reușit să le facă, dar care le-au rămas în gând. Pot să vă spun că noua colecție de ilustrații, realizate de 6 artiste din Cluj-Napoca, cuprinde povești vesele, melancolice, dramatice sau pur și simplu hilare.”, spune Călin Ilea, inițiatorul proiectului și președinte al Asociației Fotopia.

Fotografii care și-au spus poveștile fotografiilor nefăcute sunt: Yulia Artemyeva, Dragoș Asaftei, Mihai Barbu, Cornel Brad, Adi Bulboacă, Petruț Călinescu, Adrian Câtu, Octav Ganea, Claudiu Guraliuc, Joel Kowsky, Ikuru Kuwajima, Erik Messori, Ioana Moldovan, Annalisa Natali Murri, Adriana Neagoe, Mihaela Noroc, Oana Pop, Alin Popescu, Andreea Retinschi, Hajdu Tamás, Remus Țiplea, Alessandro Vincenzi. Ilustrațiile au fost realizate de: Cristina Barsony, Claudia Chelaru, Roma Gavrilă, Ágnes Keszeg, Lucia Mărneanu și Maria Surducan.

Vă invităm la expoziția Muzeul Fotografiilor Nefăcute #2, care va avea loc la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca în perioada 21-25 octombrie 2020„, au transmis organizatorii evenimentului.Lasă un răspuns

Site creat de