Timp liber

Expoziţia „Perpetuum Ţăndărică” la Muzeul de Artă Cluj-Napoca

Ţăndărică

Teatrul de Păpuşi „Puck”, instituţie de cultură care funcţionează în subordinea Consiliului Judeţean Cluj, în parteneriat cu Teatrul Ţăndărică, invită publicul iubitor de cultură la vernisajul expoziţiei ,,Perpetuum Ţăndărică”, o poveste fascinantă care merită cunoscută. Evenimentul, care prezintă cei peste 70 de ani de istorie a marionetelor de la Teatrul Ţăndărică, va avea loc vineri, 30 septembrie 2016, începând cu ora 12.00, la Muzeul de Artă Cluj-Napoca.

Astfel, expoziţia ,,Perpetuum Ţăndărică” va putea fi vizitată în perioada 30 septembrie – 21 octombrie, de miercuri până duminică, între orele 10.00 – 17.00, la Muzeul de Artă din Cluj, situat în Piaţa Unirii, nr. 30.

Teatrul de animaţie este firul roşu ce leagă copilăria de adolescenţă, o constantă în devenirea generaţiilor. Astfel, expoziţia ,,Perpetuum Ţăndărică” se adresează atât copiilor, cât şi tuturor celor pasionaţi de cultură, istorie şi teatru.

Proiectul Perpetuum Ţăndărică îşi propune să expună şi creaţiile contemporane ale teatrului din domeniul scenografiei de păpuşi, familiarizând publicul cu tendinţele estetice şi tehnicile de construcţie contemporane, de-a lungul timpului expoziţia putând fi vizitată atât în Bucureşti (Muzeul Satului, Muzeul Naţional de Istorie şi Palatul Suţu), în ţară (Alba Iulia, Galaţi, Buzău), cât şi în străinătate (China, Croaţia).Lasă un răspuns

Site creat de