Timp liber

Expoziţie de cărţi poştale din primul Război Mondial la UBB Cluj

QS World University Rankings

Direcția Patrimoniu Cultural Universitar și Muzeul de Istorie al Universității Babeș-Bolyai vă invită miercuri, 18 octombrie, cu începere de la ora 11.00, în Sala Club a UBB (str. Em. de Martonne, nr. 1), la o conferință cu tema „UBB și Centenar ROMÂNIA 2014-2020”.

Conferinţa va fi dedicată activităţilor desfășurate în perioada 2014-2017 cu privire la Centenarul Primului Război Mondial și al Marii Uniri, precum și proiectelor din anii următori. Va fi discutată maniera în care este pregătită, la nivel central și local, importanta aniversare din toamna anului 2018.

Evenimentul, la care vor lua cuvântul acad. prof. univ. dr. Ioan-Aurel Pop, rectorul UBB, respectiv prof. univ. dr. Ioan Bolovan, prorectorul UBB, va fi urmat de vernisajul expoziției Prin puține cuvinte… . Cărți poștale în Primul Război Mondial.

În vederea realizării expoziției au fost alese cărți poștale păstrate în colecțiile Serviciilor Județene ale Arhivelor Naționale din Cluj și Bistrița-Năsăud, ale Muzeului Grăniceresc din Năsăud, precum și cărți poștale provenite din colecția particulară a domnului Sóo-Zöld Balázs din Cluj-Napoca.

Acestea sunt expuse în jurul câtorva teme principale: propagandă de război, imagini de pe câmpul de luptă, portrete de regi, împărați și comandanți militari, clipe de viață pe front, imagini cu răniți, portrete de militari.

În perioada 19 octombrie – 13 noiembrie 2017, expoziția va putea fi vizitată în holul sediului central al UBB (str. M. Kogălniceanu, nr. 1).Lasă un răspuns

Site creat de