Social & Cultura

Expoziţie de fotografie „Clujul necunoscut – Cracovia necunoscută” la Muzeul de Artă Cluj

12108226 845010368945913 3067132976064724528 n

Muzeul de Artă Cluj-Napoca, instituţie de cultură aflată sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj a găzduit luni, vernisajul expoziţiei de fotografie polono-română cu titlul „Clujul necunoscut – Cracovia necunoscută”.

Evenimnetul a fost organizat de Centrul de Limbă și Cultură Poloneză al Universităţii „Babeş-Bolyai” în colaborare cu Consiliul Judeţean Cluj, Muzeul de Artă Cluj-Napoca, Asociația A Multicultural Approach şi Municipalitatea Cracovia.

Expoziţia cuprinde 40 de fotografii realizate sub coordonarea prof. univ. dr. Dorel Găină la Cluj-Napoca şi a artistului Marcin Ryczek la Cracovia şi propunea o serie de viziuni inedite asupra oraşelor în care trăiesc artiştii: Ştefan Bădulescu, Dorel Ştefan Găină, Mira Marincaş, Anca Ioana Măgurean, Maria Nicoară, Pàlfi-Horvàth Ernö-Aron, Oana Pop, Emil Seliştean din România şi Andrzej Banaś, Bogdan Frymorgen, Marek Lasyk, Daniel Myszkowksi, Włodzimierz Płaneta, Marcin Ryczek, Mateusz Skwarczek, Michał Wiatrowski din Polonia.

Expoziţia este organizată la Cluj-Napoca în acest an şi la Cracovia în cursul anului 2016 iar prin prezentarea fotografiei poloneze la Cluj şi a celei clujene la Cracovia organizatorii doresc să evidenţieze asemănările dintre cele două oraşe, arătându-le faţa mai puţin comercială sau turistică, pentru ca, în final, românii şi polonezii să ajungă să se cunoască mai bine, expoziţia contribuind astfel la consolidarea prieteniei dintre cele două oraşe.
Expoziţia poate fi vizitată în perioada 19 octombrie – 1 noiembrie 2015, de miercuri până duminică inclusiv, în intervalul orar 10:00-17:00.

Reamintim în acest context faptul că între Consiliul Voievodal Malopolska şi Consiliul Judeţean Cluj s-a încheiat la data de 11 aprilie 2005 un Protocol de Cooperare pentru o perioadă de trei ani care s-a concretizat într-o bună colaborare între cele două părţi, motiv pentru care, în data de 3 aprilie 2008 a fost încheiat un nou Protocol de Cooperare, de data aceasta pe o perioadă nedeterminată, protocol care stă la baza a numeroase iniţiative şi proiecte de colaborare între cele două regiuni.Lasă un răspuns

Site creat de