Timp liber

Expoziţie de pictură – Splinter – Gagyi Botond la Galeria Casa Matei din Cluj-Napoca

Splinter

Universitatea de Artă şi Design din Cluj-Napoca organizează în perioada 28 martie – 9 aprilie 2017 expoziţia Splinter semnată de tânărul pictor Gagyi Botond, masterand anul II în cadrul departamentului de pictură al UAD Cluj-Napoca. Vernisajul va avea loc în Galeria Casa Matei, marţi 28 martie, cu începere de la ora 19.

Picturile lui Gagyi Botond, deși par imagini suprareale, nu reprezintă o lume de vis, ci sunt construite din elemente cotidiene. Artistul face parte din generația tânără care se inspiră dintr-o lume determinată de internet, social media. Picturile sale reprezintă instantanee, „snaphot”-uri ale unei explozii inovative și bogate – atât în privința formării suprafeței, cât și din punct de vedere cromatic – în care artistul introduce elemente fine, de multe ori abia perceptibile, ale figurativității, transformate în puncte de reper pentru public.

În arta lui Gagyi Botond privitorul are o senzație de ambiguitate din mai multe motive: asocierea curajoasă a elementelor juxtapuse sub formă de colaj, spațiile deconstruite care se lărgesc și se îngustează, și chiar mai accentuat, imaginile care folosesc iluminarea artificială și naturală deopotrivă. Picturile sale, în complexitatea lor vizuală, fiind bogate în detalii tehnice și cromatice, ne îndeamnă la meditare, contemplare, și chiar dacă nu le înțelegem în totalitate vom putea construi propria poveste bazată pe fantezia și experiența noastră.

Expoziţia Splinter va fi deschisă publicului până în data de 9 aprilie 2017.Lasă un răspuns

Site creat de