Social & Cultura, Important

Expoziţie inedită în Cluj-Napoca: „Supraviețuitorii” – din cadrul campaniei „Trișezi centura, păcălești viața!”

13775793 1228894400488775 3320102873746850376 n

ACTUALIZARE IPJ: Campania Supraviețuitorii – „Trișezi centura, păcălești viața”, desfășurată de Poliția Română, pentru conştientizarea importanţei purtării centurii de siguranţă în trafic, a ajuns la Cluj.

Poliţia Română, prin Direcţia Rutieră, în parteneriat cu Mercury 360 Communications S.R.L., derulează o campanie de conştientizare a importanţei purtării centurii de siguranţă în trafic – „SUPRAVIEŢUITORII – Trişezi centura, păcăleşti viaţa”.

De multe ori, conducătorului auto sau pasagerilor le este mai uşor să oprească avertismentul sonor care semnalizează nepurtarea centurii, cuplând centura „peste scaun”, prin faţă sau spatele acestuia sau folosind un dispozitiv similar cu centura (denumit şi „adaptor de centura de siguranţă falsă”).

Centura de siguranţă te protejează, dar atunci când iei decizia de a poziţiona centura de siguranţă peste scaun, practic renunţi la protecţie în favoarea sa.

Până la data de 14 august a.c., expoziţia de scaune extrase din autovehiculele implicate în accidente rutiere va putea fi vizitată de către cetăţeni în Cluj-Napoca. (strada Eroilor, nr. 1-2, zona pietonală Statuia Memorandiștilor).

Centura de siguranţă este aliatul tău!

Cuplează corect centura de siguranţă pentru a te asigura că toate şansele de supravieţuire în cazul unui accident sunt ale tale, nu ale scaunului!Astăzi a ajuns în Cluj-Napoca expoziția ”Supraviețuitorii” din cadrul campaniei ”Trișezi centura, păcălești viața!”. Expoziția este un manifest pentru conștientizarea unui fenomen de amploare, cu consecințe grave în România: nepurtarea centurii de siguranță ucide anual sute de români.
Cine sunt „Supraviețuitorii”?

Cei care purtau centura: scaunele șoferilor sau ale pasagerilor care au ales să poarte centura peste spătarul scaunelor. De aceea, au fost extrase din epavele mașinilor implicate în accidente grave și le-a fost oferit un loc special în cadrul primei expoziții urbane derulate de Poliția Română.

Expoziţia are loc în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca în perioada 9 – 14 august.Lasă un răspuns

Site creat de