Din Zona, Important

Fabrică nouă inaugurată în judeţul Cluj! Investiţia se ridică la 90 de milioane de euro (VIDEO)

Pehart Tec Grup

Pehart Tec Grup a inaugurat ieri, 30 iunie, la Dej proiectul de investiții al SC Metalicplas Distribution SA Dej, prin care a fost pusă în funcțiune o nouă unitate de producție a hârtiei tissue și a produselor derivate, precum și construcția clădirilor unde se va realiza producţia.

În cadrul unei conferințe de presă, la care au participat Ioan Tecar (președinte CA în cadrul Pehart TEC Group), Gabriel Stanciu (CEO în cadrul Pehart TEC Group), Cezar Scarlat (managing director în cadrul Abris Capital Partners), Pawel Gierynski (senior partner CIO Abris Capital Partners) și primarul municipiului Dej, ing. Morar Costan, Pehart TEC Dej a anunțat lansarea unei noi linii de producție, în valoare de 90 de milioane de lei.

La eveniment au luat parte şi Anca Dragu, ministrul Finanțelor, prefectul Gheorghe Vușcan, președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, deputatul Cornel Itu, alături de alte oficialităţi şi invitaţi ai Pehart Tec Grup care au ţinut câte un discurs despre importanţa acestei investiţii. Mai apoi s-a tăiat panglica și s-a vizitat noua fabrică de hârtie.

Metalicplas Distribution, cu sprijinul Ministerului Finanțelor Publice, a derulat următoarele lucrări:

  • construirea unei hale de producție cu o suprafață totală de 9.336 mp
  • achiziționarea unei mașini de fabricat hârtie tissue cu o capacitate de 82 tone/zi
  • asamblarea și punerea în funcțiune a unei instalații de fabricat hârtie igienică și prosoape
  • de bucătărie cu o capacitate de producție de 12 mii tone/an
  • punerea în funcțiune a unei linii de fabricare batistuțe
  • punerea în funcțiune a unei linii de fabricare a şerveţelelor
  • achiziționarea aparaturii de laborator
  • achiziționarea altor instalații tehnice și mașini (compresor, motostivuitoare, poduri
    rulante)

Prin nouă linie de producție pusă în funcțiune la Dej, Pehart Tec Grup a creat noi locuri de muncă, fiind angajate un număr de 101 persoane, cărora li s-au încheiat contracte de muncă pe perioadă nedeterminată.

Proiectul a fost derulat în perioada 2012–2015 pe platforma industrială a municipiului Dej, iar valoarea totală a acestuia a fost de 90 milioane de lei, din care aproape jumătate, 43.608.805 lei, a fost contribuția Ministerului Finanțelor Publice prin Schema de Ajutor de Stat.

Grupul Pehart Tec a fost creat în urma investițiilor finalizate în anul 2015 de către omul de afaceri dejean Ioan Tecar, în parteneriat cu Fondul de Investiții Abris Capital Partners, în sectorul de producție al hârtiei tissue și al produselor din hârtie tissue.

Pehart Tec Grup este format din 4 societăți comerciale: Samus Construcții SA, Metalicplas Impex SA, Metalicplas Distribution SA și Pehart Tec SA și are o cifră de afaceri anuală totală de 437 de milioane lei.Lasă un răspuns

Site creat de