Uncategorized

Facebook ar putea deveni "cel mai mare cimitir virtual din lume"

cimitir virtual

In cazul in care Facebook va mai exista in jurul anului 2098, acesta ar putea deveni „cel mai mare cimitir virtual din lume”, potrivit unui statistician, citat de The Telegraph.

Reteaua de socializare are aproximativ 1,5 miliarde de utilizatori in intreaga lume, insa intr-un viitor nu foarte indepartat, numarul oamenilor morti care au cont pe Facebook il va depasi pe cel al celor care se afla in viata.

Iar asta din caza ca Facebook nu sterge in mod automat profilurile celor care au decedat. In schimb, in acest moment, Facebook transforma respectivele profiluri in pagini memoriale.

Un alt motiv, potrivit lui Hachem Sadikki de la Universitatea Massachusetts, cel care a facut aceasta predictie, este faptul ca numarul celor care isi fac cont nou pe Facebook stagneaza.
Numai in acest an, aproape un milion de persoane care au cont pe Facebook vor deceda, potrivit statisticianului. De exemplu, in 2010 aproximativ 350.000 de oameni care aveau cont pe Facebook au murit.

In acest moment, cand cineva ne paraseste, pagina acestuia ramane activa, iar doar persoanele care cunosc parola ar putea sterge pagina. Majoritatea utilizatorilor, insa, nu isi impartasesc parola cu familia si prietenii, motiv pentru care paginile Facebook vor ramane active.

Aceasta problema poate fi una suparatoare, deoarece in cronologie ne vor aparea, de exemplu, notificari privind ziua de nastere a unui prieten virtual care, insa, a decedat.

In acest moment, Facebook ii lasa pe utilizatori sa isi aleaga o persoana (un fel de imputernicit) pentru ca dupa moartea unui utilizator, acesta (n.r. imputernicitul) sa poata posta un ultim status, poza de profil si poza de coperta.

In Romania, in 2016 numarul utilizatorilor de Facebook a ajuns la 8,4 milioane.Lasă un răspuns

Site creat de