Social & Cultura

Factura la curent e prea mare? Află cum poți reduce costurile lunare

Factura la curent e prea mare? Află cum poți reduce costurile lunare

Odată cu creșterea prețului la gigacalorie, facturile lunare parcă au explodat! Ești stresat fiindcă nu știi cum vei face față cheltuielilor în această iarnă? Oamenii de știință recomandă trecerea pe consumul de energie regenerabilă. Aceasta nu numai că e inepuizabilă, dar e și prietenoasă cu mediul fiindcă nu poluează, dându-ne astfel șansa de a ne bucura de aer cu mai puține emisii de dioxid de carbon.

Iată soluțiile potrivite pentru a reduce cheltuielile lunare cu consumul de energie electrică:

Energie solară

Recent a fost lansat programul național Casa Verde fotovoltaice, care câștigă tot mai mult teren în rândul celor care locuiesc la casă. Casa Verde e un proiect a cărui eficiență poate fi cuantificată imediat. Scade rapid consmul de electricitate și valoarea facturilor la utilități, în timp ce crește valoarea pe piață a locuinței în cazul vânzării. Panourile solare captează radiația și o transformă în curent continuu. Panourile sunt conectate la un invertor solar care convertește curentul continuu în curent alternativ, alimentând casa cu energie electrică în timp real. 

În funcție de tipul de sistem ales, poți face o economie la factura de energie electrică cuprinsă între 2.000 de lei pe an și 16.000 de lei pe an. Totodată, costurile unui sistem bazat pe panouri fotovoltaice se amortizează într-o perioadă cuprinsă între 3,8 ani și 5,5 ani. Pentru a alege varianta potrivită pentru tine, descoperă oferta de panouri solare voltaice a celor de la Magnetcenter.ro. 

Energie eoliană

Turbinele eoliene reprezintă o sursă viabilă de energie alternativă. Acestea transformă energia cinetică a vântului în energie mecanică, care apoi este convertită în energie electrică. Energia electrică este produsă de un sistem cu ajutorul unui regulator de încărcare.

Instalațiile eoliene pentru casă pot avea puteri diferite de 1kw, de 5 kw sau peste 10kw în funcție de necesarul de energie electrică al locuinței, cât și de puterea constantă a vântului în zona de instalare.

Această soluție este ideală pentru a genera energie electrică pentru clădiri care se află la distanță de o rețea de distribuție. Turbinele mici sunt sisteme suficient de puternice pentru a asigura energie pentru câteva zile. Ele pot avea puteri de la 600 până la peste 12.000 W. 

Pentru zonele mai puțin vizitate de vânt, există posibilitatea sistemului hibrid format din panouri fotovoltaice și turbine eoliene. Indiferent de sistemul ales de către, facturile tale vor scădea simțitor chiar până la zero, astfel că investiția inițial, deși costisitoare, va fi amortizată în câțiva ani, iar tu te vei putea bucura de cheltuieli minime. Tu te-ai hotărât ce vei face pentru a reduce suma facturilor lunare?

sursa foto: Freepik.com.



Lasă un răspuns

Site creat de