Asociația Femeilor de Afaceri – AFA Cluj a premiat, aseară, opt doamne extraordinare ale Clujului în cadrul Galei Excelenței la Feminin, eveniment de tradiție, ajuns la cea de-a patra ediție.
„Trăim vremuri în care resimțim tot mai mult lipsa valorilor autentice, lipsa dezbaterilor și a ideilor, simțim – cel mai grav – o puternică criză de încredere. Cred că în aceste vremuri Asociația Femeilor de Afaceri, prin Gala Excelenței la Feminin și nu numai, poate să schimbe ceva. Aducem acum în fața dumneavoastră valori autentice recunoscute, deoarece credem că o comunitate puternică este o comunitate cu oameni valoroși. Promovăm atât excelența în domenii de activitate, ci și valorile în care noi credem: onestitate, bun-simț, curaj, determinare”, a declarat Mihaela Rus, președintele AFA Cluj.
Gala de premiere a fost deschisă, conform tradiției, de primarul Emil Boc, care i-a înmânat Ștefanei Pop-Curșeu Premiul pentru rezultate remarcabile obținute în calitate de manager cultural. Autor, regizor, actor și director artistic al Teatrului Național din Cluj-Napoca, Ștefana Pop-Curșeu este nu doar coechipierul creativ de încredere, ci și managerul cultural profesionist al Teatrului Național.
A urcat apoi pe scenă prefectul Gheorghe Vușcan, care i-a înmânat Biancăi Felseghi Premiul pentru jurnalism de înaltă calitate. Cu peste zece ani de experiență în presă, Bianca Felseghi a studiat muzica, jurnalismul și istoria recentă, iar anul trecut a devenit doctor în istorie, cu o cercetare pe tema comunismului.
Premiul pentru curaj, responsabilitate și implicare a fost prezentat de Marius Mânzat, președintele Consiliului Județean Cluj. Acesta i-a înmânat distincția Ralucăi Ilinca Rotariu, a cărei poveste este despre voință, demnitate și curaj. Imobilizată într-un scaun cu rotile în urma unui accident de circulație, Raluca Ilinca Rotariu a găsit puterea să lupte și să o ia de la capăt. A înființat un centru de recuperare medicală pentru persoanele cu dizabilităţi și o asociație prin intermediul căreia se străduiește să ajute, să schimbe și să motiveze.
Pascal Fesneau, consulul onorific al Franței la Cluj, i-a înmânat dr. Doinei Piciu Premiul pentru contribuții deosebite în domeniul medical prin cercetare, dezvoltare și inovare. Dr. Doina Piciu este Şeful Departamentului de Medicină Nucleară de la Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuţă” din Cluj-Napoca, autoare a zeci de studii și a mai multor volume de specialitate, membru fondator al Societăţii Române de Cancer, membru fondator al Societăţii Române de Medicină Nucleară, membru al „American Association of Clinical Oncology”, al „American Association of Clinical Endocrinologists” și al „European Thyroid Association”.
Au urcat apoi pe scenă jurnalistul Mihnea Măruță și scriitoarea Marta Petreu, care a primit Premiul pentru contribuția adusă culturii românești prin întreaga sa operă. Om cu pasiunea ideilor, poet de excepţie, eseist cu o solidă pregătire filozofică şi cercetător al interbelicilor, logician de calibru, prozator extrem de personal, fondatoare a unei reviste de cultură, „Apostrof” și nu în ultimul rând profesor de Istoria filosofiei românești la Universitatea Babeș-Bolyai, Marta Petreu se consideră scriitor pur și simplu – un om care scrie cărți.
La rândul său, Mihaela Călușer, fondatoarea și managerul general al Wens Travel, i-a înmânat Premiul pentru contribuții deosebite la integrarea prin sport a persoanelor cu dizabilități doamnei Sally Wood-Lamont. Președintele Comitetului Paralimpic Român, Sally Wood-Lamont a reușit să ducă sportivii români cu dizabilități la Jocurile Paralimpice de la Atlanta, Beijing, Londra, Sidney, Atena și sperăm cu toții să se repete același lucru și la ediția de anul acesta de la Rio de Janeiro.
Cristi Iacoș, national key account manager al companiei Farmec, i-a înmânat apoi Premiul pentru implicare în comunitate, dezvoltarea educației și susținerea proiectelor AFA Marianei Pop. Figură respectată nu doar în învățământul clujean, militantă pentru promovarea oamenilor dedicați sistemului, recunoașterea valorilor și premierea performanțelor, Mariana Pop are și o bogată activitate extracurriculară. Bună prietenă a AFA, s-a implicat în ultimul an și în organizarea unuia dintre proiectele de suflet ale Asociației, Olimpiada de Cultură Generală a Tinerilor Clujeni – CuGeT.
A urmat Florin Estefan, directorul Operei Române din Cluj, care i-a înmânat Premiul pentru animarea constantă a vieții cultural-muzicale a Cetății Ancăi Mona Mariaș. Compozitor, textier, interpret vocal, pianist şi dascăl la Liceul de Muzică Sigismund Toduţă din Cluj-Napoca, Anca Mona Mariaș este dirijorul Corului Junior VIP, format în anul 1995. A început atunci o frumoasă poveste, reinventată și reconfirmată an de an prin numeroasele premii obținute la concursuri și festivaluri de gen din întreaga lume. Până în prezent, Corul Junior VIP a participat la peste 500 de spectacole, concerte și recitaluri.
Moderată de prezentatorul TV Ovidiu Damian, seara festivă a avut în centru conceptul creativ al reinventării tradiției folclorice românești prin elemente muzicale, decor și gustări. Interpretarea la nai a Ramonei Dragoste, parada rochiilor Autentic și concertul susținut de grupul vocal Ad Libitum Voices au completat o seară de excepție. La eveniment au participat peste 250 de persoane – doamne din AFA Cluj, oameni de afaceri, reprezentanți ai administrației publice și ai societății civile, politicieni, jurnaliști.
Mai multe imagini de la eveniment găsiţi pe pagina de Facebook - cluju.ro.
Gala Excelenței la Feminin este organizată de Asociația Femeilor de Afaceri – AFA Cluj, în partenerita cu Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca, sub egida Zilelor municipiului Cluj-Napoca. Partener al ediției 2016: Farmec. Cu sprijinul: Wens Travel, C &M Jeler, Medsan, Commodo, Sortilemn și Paper Cups.
Asociația Femeilor de Afaceri (AFA) Cluj a fost înființată în 2004, la inițiativa Mihaelei Rus, directorul general al Vitrina Advertising. Asociația este formată din femei cu afaceri proprii, funcții de conducere în diverse companii ori care activează în profesii liberale. Printre proiectele desfășurate de AFA se numără „CuGeT – Olimpiada de cultură generală a tinerilor clujeni”, „Gala Excelenței la Feminin”, „Clujul are atitudine!”, „Ore în Dar”, „Mini-biblioteci pentru sănătate”, „Un oraș pentru o grădină”, conferințele SHEnspire.