Social & Cultura, Important

Femeile de succes din România, premiate la conferinţa de leadership „The Woman” de la Cluj-Napoca

the woman

Peste 500 de femei și-au dat întâlnire în 14-15 martie la Grand Hotel Italia, Cluj Napoca la una dintre cele mai importante conferințe de leadership feminin din România, ”The Woman”. Ediţia din acest an a pus accent pe importanța educației, tema de anul acesta fiind ”Education – the power to change de world.

Conferința a reunit sute de femei din toată țara, din domenii vaste, de la business până la fashion. Dar ceea ce au avut în comun toate participantele a fost dorința de a învăța. ”The woman” a fost o oportunitate ideală de a învăța câte puțin din fiecare domeniu, de la oameni pasionați de ceea ce fac și care și-au dat seama că educația nu te pregătește să te descurci în viață, ci mai degrabă este viața însăși.

Oare ce trebuie să mai știe o femeie dornică de dezvoltare, în era actuală?

Cele trei workshop-uri au sărit în ajutorul doamnelor, având teme diversificate și de un real interes pentru orice femeie modernă sau tânără antreprenoare. Acestea s-au dăsfășurat în trei săli de conferință diferite, dar concomitent. Au oferit posibiliatea participantelor de a lua parte la cel mai de interes pentru ele, sau de a trece pe la fiecare, pentru a învăța câte puțin din fiecare domeniu.

Temele workshop-urilor au fost: ”How to become an entrepreneur without breaking your neck”, ”Woman in tech” și respectiv ” The woman” care s-a axat pe partea de leadership feminin.

Partea de antreprenoriat sau masterclass-ul a fost susținut în întregime de Mirela Bucovicean, fondatoare a Molecule F, prima platformă online de fashion feminin care a reunit designeri din toată țara, reușind să le facă produsele mai ușor accesibile publicului larg. Aceasta a vorbit despre ceea ce înseamnă să fii antreprenor, ce beneficii, dar mai ales ce sacrificii presupune. A explicat ce este un plan de afaceri și de ce trebuie ținut cont la întocmirea acestuia. În ultima parte a acestui masterclass, Mirela a vorbit și despre partea de branding și cât de importantă este această pentru orice antreprenor.

Cum tehnologia nu mai este un subiect abordat doar de bărbați, ci a devenit un real interes și pentru doamne, workshopul ”Woman in tech” a abordat teme precum ” The creative process of our education”, ” The beautiful digital future” sau ” Brain, Technology, and Education”. Printre speakeri s-au regăsit Lucia Ciucă, Dania Șelaru și Olimpia Mesa.

Al treilea workshop, ” The woman” a abordat mai multe teme legate de leadership. Acestea au fost ” The value of weakness”, ” Into the heart of leadership” și ” How to communicate online in a non violent way”. Rând pe rând au vorbit Mădălina Bălan, Monica Eugeniu și Alexandra Crăciun, împărtășind cu participantele din experianța lor.

În partea de expoziție, participantele au fost ”răsfățate” cu numeroase surprize. De la fotografi profesioniști care le ajutau să își realizeze poza perfectă pentru profilul de Linkedin sau care le-au oferit ocazia de a avea o poză demnă de coperta unei reviste. Organizatorii au oferit participantelor gustări și băuturi, iar buna dispoziție a venit de la sine.

Cu siguranță organizatorii au luat în calcul teme variate care puteau fi abordate, iar alegerea unei astfel de teme este mai mult decât necesară, conștientizarea importanței educației în viața fiecărui cetățean din societate este un must. Din toate timpurile, educația a jucat un rol important la nivelul luării deciziilor juste și înțelepte și a stat la baza creșterii nivelului de trai, fiind un pilon în dezvoltarea comunităților.

Ultimul panel din cadrul evenimentului a adus în prim plan nu doar puterea educației în formarea persoanei, ci și puterea mentorului, a formatorului care există la un moment dat în viața noastră.

Invitatele panelului au vorbit despre mentorul din viața lor, ce a însemnat, iar cum era de așteptat fiecare a definit persoana prin prisma propriei experiențe. Mentorul este cel care are încredere în tine când alegi calea spre persormanță sau este acea persoană care te motivează și susține dorința de a te îndrepta spre succes, pentru a schimba ceea ce ești azi pentru ceea ce dorești să devii mâine. Mentorul este acea persoană care vorbește despre valoare și puterea de a asuma riscurile. Viața în sine poate reprezenta un mentor de la care poți să înveți că bucuria interioarioară este uneori suficienta răsplată pentru care merită să treci prin situațiile dificile.

Chiar dacă mentorul ne oferă sfaturi, ne vorbește din experiență și ne îndrumă, important este că noi suntem responsabili de propria soartă și noi luăm deciziile care ne influențează existența

După toate momentele însoțite de informații valoroase, coferința s-a încheiat cum nu se putea mai bine, cu o Gala Awards, Cocktail, presărate cu momente de Jazz.

Doamnele cele mai apreciate au fost premiate cu titluri merituoase. Printre acestea se numără, Laura Stefănuț care este câștigătoarea categoriei „The Woman Journalist of the year”.

The Woman Innovation Award se îndreaptă spre Aurora Simionescu, românca astrofizician, profesor asociat la Agenția Spațială Japoneză (JAXA). Aurora a dus România în topul inovației la nivel mondial, fiind prima femeie de altă naționalitate decât japozeză, numită în această funcție.

Premiul pentru antreprenorul anului o aduce pe scena The Woman pe Zsuzsanna Székely, fondator Nobila Casa, brand de familie prezent pe piața din România de aproximativ 18 ani.

Titlul de Transylvanian CEO of the year a fost revendicat de  Mihaela Călușer, un lider feminin care reușește de aproape 20 de ani să transforme călătoriile în experiențe memorabile.

Din pasiunea pentru cifre a ajuns proprietara a celui mai vândut produs IT românesc în lume, antivirusul Bitdefende, Măriuca Talpeș devine The Woman Life Career Award la The Woman:

Când primesti un premiu pentru carieră, se zice că te retragi. Ei bine, n-am de gând. În antreprenoriat, ca în dans, e cu multa transpirație si durere, dar efortul merită mai mult decât vă imaginați!”

Felicitări tuturor, liderilor, participantelor și echipei de organizare, femei puternice, care pe lângă viața de zi cu zi, aspiră la mai mult decât obișnuitul. Împreună promovează implicarea femeii în societate prin susținerea valorilor și persoanelor de excepție


Recenzie realizată de Gabriela Țepuș şi Alexandra Nadia


Lasă un răspuns

Site creat de