Din Oras

Femeile din Cluj isi pot face gratuit testul pentru prevenirea cancerului de col uterin

test cancer col uterin cluj

Femeile din județul Cluj sunt așteptate să efectueze gratuit testul de prevenire a cancerului de col uterin Babeș-Papanicolau.

Institutul Oncologic “Prof. Dr. Ion Chiricuţă” așteaptă aproximativ 10.000 de femei din judeţul Cluj, cu vârsta cuprinsă între 25 si 64 de ani, să efectueze gratuit testul de prevenire a cancerului de col uterin Babeş-Papanicolau, în cadrul proiectului de screening CEDICROM, finanţat din Fonduri Norvegiene.

Angajați din cadrul primăriilor vor lansa invitații către femeile din toate localitățile județului Cluj pentru a efectua acest test de prevenire a cancerului de col uterin. Investigația se adresează doar acelor femei care nu au mai efectuat gratuit acest test în ultimii 3 ani.

Testele se vor efectua până în luna iulie 2016, iar înmânarea rezultatelor testelor la nivelul centrelor de recoltare, cu recomandări de urmărire în timp, evaluare și tratament în funcţie de rezultat, se va realiza tot de către specialiştii proiectului CEDICROM de la Institutul Oncologic “Prof. Dr. Ion Chiricuţă”.Lasă un răspuns

Site creat de