Din Zona

Festival Internațional de Benzi Desenate de la Sibiu

Festivalul Internațional de Benzi Desenate de la Sibiu

În zilele de 15, 16 și 17 aprilie 2016 la Complexul Național Muzeal ASTRA din Sibiu – Casa Hermes, Piața Mică, nr. 11 vor fi prezenți cei mai buni autori de benzi desenate din țară și din Europa pentru a expune, a desena, a vorbi, a gândi și a râde pornind de la banda desenată!

Peste 30 de artiști din 6 țări se adună la Sibiu pentru un festival de excepție. Bruno Loth (Franța), Bonnage Horreur (Austria), Benoit Delmelle (Belgia), Emilyan & Stanimir Valev (Bulgaria) sunt nume sonore din line-up-ul internațional.

Dintre autorii români, ne vor onora cu prezența, Ileana și Maria Surducan din Cluj, Robert Obert și Alexandru Ciubotariu din București. Vor fi alături de noi și editurile de benzi desenate din țară: Jumătatea Plină va prezenta Proiectul Relații ceho-române în banda desenată, HAC!BD, Lex Comics și EAT Comics.

Fidel tradiției de a prezenta cărțile într-un mod inedit, Festivalul propune activități pentru toate gusturile: workshop-uri, meciuri de BD, expoziții, live-drawing, conferințe, lansări de albume. În 2016, invităm la Sibiu trupa austriacă Bonnage Horreur cu un concert desenat; un moment inedit, în care desenul se va îmbina cu muzica și va genera o improvizație de excepție în fața publicului.

Sâmbătă la ora 15,00, provocăm artiștii cu un maraton contra cronometru. Fiecare autor va avea 180 de secunde la dispoziție pentru a se prezenta, pentru a transmite publicului ce înseamnă cu adevărat banda desenată.

De la prima sa ediție, din 2013, Festivalul de Benzi Desenate de la Sibiu atrage anual peste 1000 de participanți, impunându-se deja ca unul dintre evenimentele de marcă din sfera artelor grafice din România.

Festivalul Internațional de Benzi Desenate de la Sibiu este un eveniment organizat de Asociația de prietenie Ille et Vilaine — Sibiu și Asociația Solidarite 35 Roumanie în colaborare cu Complexul Național Muzeal ASTRA și Forumul Cultural Austriac București. Acțiune cofinanțată de Consiliul Local Sibiu și Primăria Municipiului Sibiu; susținut de Institutul Francez din România și Lectoratul Francez din cadrul Universității Lucian Blaga, Sibiu, Delegația Wallonie-Bruxelles București, Centrul Ceh București, Primăria Sibiu, Consiliul Departamental Ille et Vilaine, Centrul Cultural German din Sibiu, Revista Comics, SR2C, NTN—SNR, Unimat, Wacom, Hotelul Ibis, Shopping City, Carrefour, Mindspot, Brick Mania, Atu Toys, Cărturești, RFI, ziarul Tribuna, Hermannstadter Zeitung, Capital Cultural, Regard, editura HAC!BD, Lex Comics și lexshop.ro, EAT Comics și Revista Abația.

Anul acesta afișul a fost realizat de Robert Obert, artist din București. Imaginea celei de-a 4-a ediții a Festivalului Internațional de Benzi Desenate de la Sibiu se inspiră din caracteristicile universului dezvoltat în albumul ‘Profeția Urbană’, publicat în 2014 și propune o viziune post-apocaliptică asupra orașului.Lasă un răspuns

Site creat de