Social & Cultura

Festivalul Culturii Ceaiului Chinezesc la Cluj

festivalul ceaiului confucius e1447351702497

Institutul Confucius din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca, în parteneriat cu Iulius Mall, invită publicul clujean să participe la cea de-a cincea ediţie a Festivalului Culturii Ceaiului Chinezesc. Evenimentul are loc maine, în intervalul orar 14.00 – 20.00, la Iulius Mall, când publicul clujean va putea admira ceremonia de preparare și de servire a ceaiului și va putea degusta diferite tipuri de ceai chinezesc.

Persoanele care îndrăgesc savoarea ceaiului autentic chinezesc vor primi îndrumări despre diferitele beneficii pentru sănătate. De asemenea, în cadrul festivalului va fi organizată şi o expoziţie de carte, iar vizitatorii vor primi semne de carte cu învățăturile filozofului Confucius. În plus, clujenii vor descoperi jocurile tradiționale chinezeşti, vor afla care este corespondentului numelor în limba chinezească şi vor învăţa arta tăieturilor în hârtie.

Institutul Confucius este o organizaţie non profit, susţinută de guvernul chinez. Institutul de la Cluj s-a deschis în 2009 şi este parte a unei reţele de 480 de asemenea institutute din toată lumea, având ca scop promovarea culturii chineze, prin organizarea de cursuri şi activităţi culturale.

 

 Lasă un răspuns

Site creat de