Din Zona

Festivalul de Dans pentru Vârstnici-ADAGIO la Cluj-Napoca

FSPAC organizează cursuri gratuite de dans pentru vârstnicii din Cluj

Departamentul de Sănătate Publică din cadrul Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării UBB, în parteneriat cu Direcția de Asistență Socială și Medicală din cadrul Primăriei Cluj-Napoca, Clubul Sportiv Napoca Dance și Asociația Magic People, organizează duminică, 19 iunie, de la ora 19.00, prima ediție a Festivalului de Dans pentru Vârstnici – ADAGIO – Relaxare în Pași de Dans. Evenimentul se va desfasura la Centrul de Cultura Urbana Casino din Parcul Central

Festivalul de Dans pentru Vârstnici – ADAGIO se va desfășura sub forma a două concursuri: (1) Concurs de Dans pentru perechile de seniori formate anterior și (2) Concurs pentru seniorii înscriși individual.  Concursurile vor fi jurizate de către dansatori profesioniști din cadrul Clubului Sportiv Napoca Dance. Primele 3 perechi câștigătoare ale celor două concursuri vor fi premiate. Vârstnicii participanți au fost recrutați prin intermediul Centrelor de Zi pentru Vârstnici și a Cluburilor de Pensionari din Cluj-Napoca.

Scopul proiectului ADAGIO este de a promova dansul în rândul vârstnicilor ca modalitate plăcută de petrecere a timpului liber cu efecte pozitive asupra sănătății fizice, psihice și sociale. Festivalul ADAGIO susține îmbătrânirea activă, și, implicit, îmbunătățirea calității vieții vârstnicilor din județul Cluj prin implicarea acestora în viața culturală clujeană.

Dansul de societate  reprezintă o modalitate extrem de plăcută de petrecere a timpului pentru vârstnici, dar in același timp și o activitate fizică cu potențial enorm în ameliorarea stării de sănătate și a calității vieții bunicilor noștrii. Prin intermediul cursurilor de dans și a festivalului ADAGIO dorim să dezvoltăm o populație vârstnică independentă și mobilă, fericită și conectată la viața culturală a orașului.”,a declarat Petru Sandu, Directorul Festivalului, cercetător, medic specialist Sănătate Publică, Departamentul de Sănătate Publică.

Pentru mai multe detalii cu privire la desfășurarea Festivalului de Dans, cât și a proiectului ADAGIO, vă invităm să urmăriți  pagina de facebook Cluj School of Public Health și site-ul www.adagio.publichealth.roLasă un răspuns

Site creat de