Timp liber

Festivalul de Toamnă al Economiei Germane – Herbstfest vine la Cluj cu numeroase concursuri şi premii atractive

Festivalul de Toamnă al Economiei Germane

Festivalul de Toamnă al Economiei Germane- Herbstfest 2017, ediția a șasea, care are loc în Piața Unirii, între 29 septembrie şi 1 octombrie aduce o serie de concursuri extrem de atractive pentru public, cu foarte multe premii oferite pe loc, sau acordate la finalul evenimentului în urma unor tombole. De la cei mai mici, la cei mai mari participanți la distracția în stil Oktoberfest din centrul Clujului, cu toții vor putea pleca acasă cu premii în bani, produse tehnologice, sau excursii la malul mării.

Concurs foto pentru cei mai ”like”-uiți festivaleri

Vrei să te distrezi, să îți faci poze haioase, să afle toți prietenii tăi de asta și să mai și câștigi o pereche de ochelari VR (Virtual Reality) de ultimă generație?

Vino la Herbstfest și participă la Photo Contest by NTT DATA!

Concursul se va desfășura pe toată perioada Festivalului de Toamnă al Economiei Germane, între 29 septembrie și 1 octombrie, în fiecare zi de la ora 13:00 la ora 21:00.

Ce trebuie să faci?

 • Pasul 1: Haide în Cortul ”Oktoberfest”, de la Festivalul de Toamnă al Economiei Germane – Herbstfest 2017, în Piața Unirii!
 • Pasul 2: Fă-ți o poză la Photo Booth-ul NTT DATA, folosind accesoriile tradiționale nemtești puse la dispoziție în cabina foto, pentru a intra în spiritul festivalului!
 • Pasul 3: Intră pe pagina de Facebook a festivalului, caută-ți poza și dă-ți TAG!

Cum se va desemna câștigătorul?


Cine primește cele mai multe like-uri la poză până la finalul festivalului va câștiga MARELE PREMIU: o pereche de ochelari VR de ultimă generație, oferiți de NTT DATA Romania.

Locul II va pleca acasă cu o ladă (20 de sticle- sortiment variat) de bere Dinkelacker.

Câștigătorii vor fi anunțați duminică, 1 octombrie 2017, la ora 18.45, în deschiderea concertului LIVE de pe Scena ”Oktoberfest”. Concursul Photo Contest by NTT DATA este deschis tuturor participanților la Festivalul de Toamnă al Economiei Germane – Herbstfest 2017.
Câștigă 2.000 de lei la un concurs de cultură generală!

Este vorba de concursul TriviaVoucher, care va fi oferit de Haufe-Lexware Romania în cadrul Herbstfest 2017.

Ce trebuie să faci?

 • Vino la standul Haufe-Lexware din Piața Unirii din Cluj-Napoca!
 • Vino singur sau cu încă doi prieteni! Poți participa individual, sau în echipă de până la maxim trei.
 • Luați-vă cu toții cărțile de identitate! Pe baza lor se fac înscrierile
 • Răspunde/ți la 10 întrebări de cultură generală în cele 30 de minute pe care le ai/aveți la dispoziție!
 • Răspunde/ți în timpul cel mai scurt!

Ce poți să câștigi?

Unul din cele trei vouchere de cumpărături oferite de Haufe-Lexware Romania:

 1. Voucher Emag în valoare de 1500 RON
  2. Voucher Emag – 300 RON
  3. Voucher Emag- 200 RON

Sau poți pleca acasă cu un premiu de consolare.

Concursul TriviaVoucher by Haufe-Lexware Romania se desfășoară după următorul program:

 • Sâmbătă, 30 septembrie, între 16:30 – 19:30
 • Duminică, 1 octombrie, între 16:30 – 19:30

Câștigători vor fi desemnați cei care au reușit să răspundă la toate întrebările într-un timp cât mai scurt și vor fi anunțați duminică, 1 octombrie, la ora 20.15.

Organizatorii festivalului numit și ”Oktoberfest-ul Clujului” au pregătit premii și înainte de eveniment. Un alt partener al Herbstfest de anul acesta, Pony Car Sharing oferă premii de ”încălzire” pentru distracție: clienții Pony au șansa să găsească, pe bancheta mașinii, vouchere în valoare de 30 de lei. Voucherele pot fi folosite pentru cumpărarea de produse (mâncare și băutură) în timpul celor trei zile de festival!

Faptele bune se răsplătesc cu o vacanță la mare

Se poartă generozitatea la Herbstfest! Este al doilea an în care organizatorii Festivalului de Toamnă al Economiei Germane și-au propus să ajute o cauză caritabilă în timpul evenimentului. Dacă anul trecut, acivitatea de mini-golful a reușit să strângă aproape 1.000 de euro pentru Little People, anul acesta eforturile se îndreaptă către Asociația Down- Centrul Educational Raluca (CER). Reprezentanții ei vor fi prezenți cu un stand la care vor vinde produse făcute de mânuțele tinerilor din Asociație, iar toți cei care le vor cumpăra vor avea ocazia să participe la o tombolă. Premiul cel mare este un sejur de 7 zile pe litoralul românesc, în sezonul 2018, oferită de partenerul Eximtur.

Program general Herbstfest web

Ateliere și activități distractive pentru cei mici

Pe întreaga durată a festivalului, în Piața Unirii va fi amenjat un colț al copiiilor, unde cei mici vor avea parte de activități atât educative și culturale, cât și distractive și interactive.

O prima activitate la care vă invită organizatorii Herbstfest este Atelierul de Robotică, organizat de echipa Atelier Kaya Tech SRL. Acesta va avea loc sâmbătă și duminică, 30 septembrie –1 octombrie, între orele 11:00-15:00.

Atelierul va oferi o demonstrație cu roboți construiți și programați de copiii participanți la cursurile organizate de ”Atelier KAYA TECH” în Cluj-Napoca. Suportul constructiv pentru realizarea și programarea roboților este furnizat de sistemele Lego Mindstorms ®EV3 de ultimă generație, sisteme oferite și în programul educațional din multe state europene, inclusiv de limbă germană. Accesul este GRATUIT.

INSCRIERI se fac pe adresa de e-mail: office@atelierkaya.ro sau atelierkaya@yahoo.com. Prioritate vor avea copiii înscriși!

Caravana cu Jocuri

HappyColor îi așteaptă pe cei mici să petreacă împreună trei zile de poveste, în care vor avea ocazia să testeze o mulțime de jocuri pentru toate gusturile: jocuri de strategie, jocuri de memorie, de logică, jocuri de îndemânare şi de fantezie. Activitățile sunt cu intrarea liberă și se vor desfășura pe toată durata festivalului în zona de ateliere.

Caravana cu Jocuri este un proiect dezvoltat de HappyColor, împreună cu partenerii săi și are un singur scop: să meargă oriunde e nevoie de…joc! ”Credem în rolul educativ al jocurilor în formarea copiilor, stimularea imaginației și întărirea relațiilor. Credem în puterea jocurilor de a aduna prieteni și străini în jurul meselor pentru a petrece timpul împreună, mereu oferind o provocare sau un mod nou de a vedea lucrurile. Știm că jocurile distrează, informează, educă și lărgesc orizontul. Vă așteptăm cu efervescență și voie bună!”, spun reprezentanții HappyColor.

Programul jocurilor pe zile :

 • 29 septembrie – între orele 14.00-20.00
 • 30 septembrie – între orele 10.00-20.00
 • 1 octombrie – între orele 10.00-20.00

Festivalul lanternelor- sărbătoare germană pentru copii

Știți ce e Laternenfest-Festivalul Lanternelor? Dar de legenda Sfântului Martin ați auzit? Probabil că nu, dacă nu ați mers la o grădiniță/școală germană. Dar Scena Urbană, alături de profesoara Simona Săcui de la Colegiul Național ”George Coșbuc” au hotărât să ”aprindă lanternele” pentru publicul clujean, în cadrul unui workshop pentru copii, cu jocuri și cântece în limba germană.

”Momentul nostru dorește să prezinte publicului clujean atât legenda Sfântului Martin (Martinstag), fixată în calendarul catolic și protestant la data de 11.11. (noiembrie), cât și diferitele obiceiuri legate de această zi. În spațiul cultural german, această sărbătoare este considerată una a dăruirii, o zi în care oamenii transmit bucuria de împărți ceea ce au cu aproapele lor”, spune prof. Simona Săcui.

Workshopul Laternenfest-Festivalul Lanternelor este oferit de Departamentul de Pedagogie și Didactică în limba Germană din cadrul UBB” și va avea loc duminică, 1 octombrie, între 11.00 șoi13.00, în fața Business Lounge NTT DATA.

La o oră după, de la 14.00, în Cortul „Oktoberfest”, spectacolul e asigurat tot de… Colegiului Național „George Coșbuc”, de data aceasta prin elevii săi de liceu.

Commedia dell’arte, cu artiști de liceu

Îndrăgita trupă de teatru a Colegiului Național „George Coșbuc” a pregătit și la această ediție #Herbstfest un spectacol plin de umor pentru oameni mici și mari, ”Commedia dell’arte- Pantalone îndrăgostit!”

Veți râde cu gura până la urechi de Pantalone, care se îndrăgostește în fiecare clipă, iar Arlechino și Colombina îl trage pe sfoară pe Dottore și pe Pantalone. Îndragostiții sunt persecutați de părinții lor și sunt gata să renunțe la tot. Dar cum e vorba de o comedie, totul se termină cu bine, când lucrurile sunt aranjate de Arlechino și Colombina.

Festivalul de Toamnă al Economiei Germane- Herbstfest este organizat de Clubul Oamenilor de Afaceri de Limbă Germană din Transilvania de Nord – DWNT şi Avalon Events, cu sprijinul Primăriei, al Consiliului Local Cluj-Napoca, al Consiliului Județean Cluj, al Universității Babeș Bolyai și al Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germane- AHK.Lasă un răspuns

Site creat de