Important, Timp liber

Festivalul Filmului Palestinian la Cluj: Program și bilete

Zilele Filmului Maghiar | Proiecţii în Cluj-Napoca, Săvădisla și Mera

Festivalul Filmului Palestinian la Cluj: Program și bilete

Festivalul Filmului Palestinian, organizat de Centrul Cultural Mahmoud Darwish sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, va avea loc pe 28 aprilie în Cluj-Napoca iar programul detaliat și biletele sunt acum disponibile.

Cu o selecție variată de filme ce surprind aspecte diferite ale vieții și culturii palestiniene, cea de-a cincea ediție a Festivalului Filmului Palestinian promite să fie cu adevărat memorabilă.

„Bye Bye Tiberias” este un documentar intim, de neratat, regizat de Lina Soualem, care explorează povestea a patru generații de femei palestiniene și moștenirea lor comună a separării. Acest film a fost prezentat și apreciat la festivaluri de prestigiu precum Venice International Film Festival 2023 și Toronto International Film Festival 2023.

„Foragers”, un documentar semnat de Jumana Manna, surprinde lupta palestinienilor pentru supraviețuire în ciuda riscurilor de a fi urmăriți de forțele militare israeliene.

„Alam”, multipremiat la Festivalul Internațional de Film de la Cairo, este filmul ce va încheia proiecțiile din București, oferind o poveste complexă despre viața tinerilor palestinieni și deciziile cu repercusiuni majore. Firas Khoury, regizorul acestui film, va fi prezent la proiecție și va participa la o sesiune de întrebări și răspunsuri.

Biletele pentru proiecțiile festivalului sunt acum disponibile pentru achiziționare.
Cluj-Napoca: https://www.cinemavictoria.ro/festivalul-filmului-palestinian/

Pentru mai multe detalii despre festival, vă invităm să accesați website-ul nostru la adresa ccmd.ro.

Cea de-a cincea ediție a Festivalul Filmului Palestinian este organizată de Centrul Cultural Mahmoud Darwish, sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România. Parteneri: Brands International, Home Garden, Creatrix Fama, Grow Business Development, Palestine Solidarity Cluj Napoca, Muzeul Național al Țăranului Român, Cinema Muzeul Țăranului, Cinema Victoria.

Parteneri media: Radio România Cultural, Radio București FM, IQads, Zile și Nopți, Ziarul Metropolis, Observator Cultural, Bookhub, Liternet, Revista Golan, Capital Cultural, Happ.ro, Spotmedia, Palindrom, Litera 9, Cinefan, Film Menu, Revista Film, MovieNews.

PROGRAM

CLUJ -NAPOCA

Duminică, 28 aprilie, Cinema Victoria

Ora 15:00 FORAGERS
Regie: Jumana Manna
Documentar, 65 min, Palestina 2022

Sinopsis: Filmul surprinde lupta palestinienilor din Înălțimile Golan, Galileea și Ierusalim pentru supraviețuire, în timp ce caută și culeg plante sălbatice pentru a-și hrăni familiile, în ciuda riscurilor de a fi urmăriți de forțele militare israeliene.

CPH:DOX 2023, DOK Leipzig 2022

17:00 BYE BYE TIBERIAS
Regie: Lina Soualem
Documentar, 82 min, Franța, Belgia, Palestina, Qatar, 2023

Sinopsis: Cu mulți ani în urmă, după ce a părăsit satul palestinian pentru a-și urma visul în actorie în Franța, Hiam Abbass se întoarce acasă cu fiica sa, într-un documentar intim ce explorează povestea a patru generații de femei și moștenirea lor comună a separării.

Venice International Film Festival 2023, Toronto International Film Festival 2023, CPH:DOX 2024

Ora 19:30 ALAM*
Regie: Firas Khoury
Dramă, 104 min, Franța, Tunisia, Palestina, Qatar, Emiratele Arabe Unite

Sinopsis: Tamer și prietenii lui duc o viață tipică a unor tineri palestinieni – până când frumoasa Maysaa sosește. Pentru a o face fericită, Tamer este de acord să participe la o operațiune misterioasă numită ALAM.

Golden Pyramid Award for Best Film, Youssef Cherif Rizkallah’s Audience Award, și Best Actor Award, Cairo International Film Festival 2022, Young Jury Award la Cinemamed Festival 2022

Festivalul Filmului Palestinian la Cluj: Program și bilete


Lasă un răspuns

Site creat de