Timp liber, Important

Festivalul Internațional de Carte Transilvania se întoarce în 2023 cu tema „AI și cartea!”

festivalul international de carte transilvania

Festivalul Internațional de Carte Transilvania (FICT) revine în Piața Unirii din Cluj-Napoca în perioada 28 septembrie – 1 octombrie 2023, având ca mesaj principal „AI și cartea!”, pentru a descoperi împreună cu clujenii care este puntea între tehnologiile moderne, educație și cultură.

FICT, în parteneriat cu Primăria Municipiului Cluj-Napoca, susține cultura scrisă română și universală. Ediția acestui an vine cu schimbări, organizatorii preferând să se axeze pe mai multe dezbateri ale unor subiecte relevante pentru publicul larg.

Focusul ediției de anul acesta este centrat pe tehnologie și pe educație. Ne propunem un format nou, care va include în program mult mai multe dezbateri ce vor avea ca temă probleme actuale cu care se confruntă generațiile tinere și nu doar: tehnologie, AI, realitate augmentată, social media, implicare civică, apartenență la comunități (de gen, religioase, sexuale etc.), educația viitorului etc.

La toate aceste dezbateri vor fi invitați specialiști din toate domeniile, universitar, IT, social media influenceri, medicină etc. Ediția de anul acesta are ca motto principal: AI și cartea!. Ne dorim să înțelegem împreună că între tehnologiile moderne și carte nu există incompatibilitate ci, mai mult, complementaritate. Din orice viitor, oricare ar fi el, nu poate lipsi cartea, educația și cultura”, a declarat Gabriel Bota, directorul Festivalului Internațional de Carte Transilvania.

Bineînțeles, nu vor lipsi lansările de carte și invitații speciali internaționali care, deocamdată, sunt confirmați din Mexic, Portugalia și Franța.Lasă un răspuns

Site creat de