Important, Timp liber

Festivalul Internațional de Vin „RO–Wine” va avea loc, pentru prima dată, în Cluj-Napoca

Festivalul Internațional de Vin "RO–Wine"
  • “Ro-Wine | The International Wine Festival of Romania” organizează prima ediție de toamnă la Cluj, între 27 și 28 octombrie;
  • Festivalul le propune iubitorilor de vin o selecție de peste 200 de etichete;
  • Exporturile românești de vin au crescut cu 22% în 2017.

“RO-Wine | The International Wine Festival of Romania” se extinde și își va desfășura prima ediție de toamnă în inima Transilvaniei, la Cluj-Napoca, între 27 – 28 octombrie.

Evenimentul aduce în atenția publicului clujean o selecție spectaculoasă de vinuri premium și super premium.

Cele două zile de festival se vor desfășura în incinta restaurantului Chios Social Lounge.

Această ediție va aduce peste 200 de selecții de vinuri de la crame renumite, precum: DAVINO, Avincis, Costaripa, Lacerta Winery, Foss Marai și multe alte.

Un total de 30 de standuri ale producătorilor de top își vor aștepta vizitatorii la ediția din Cluj

Am fost nevoiți să aplicăm o politică de „primul venit, primul servit”, din cauza cererii foarte mari din partea producătorilor. Practic, majoritatea participanților la edițiile din București ar fi vrut să fie prezenți și în Cluj, însă vorbim despre un alt spațiu, cu alte constrângeri… Însă pot promite că selecția este la fel de riguroasă și că toate vinurile participante se vor ridica la înălțimea pretențiilor publicului clujean, deja educat și sofisticat”, spune Marinela V. Ardelean, co-organizatorul festivalului.

Vinurile atent selecționate, de o calitate excepțională, atmosfera creată, invitații speciali și seminarele susținute au făcut din festivalul RO-Wine un eveniment de referință în lumea vinului românesc. De la an la an, producătorii străini au devenit tot mai interesați de piața din România, ajungând să reprezinte 60% din participanții la festival.

Ceea ce mă bucură foarte mult este interesul deosebit al importatorilor și al distribuitorilor din diverse colțuri ale lumii pentru ediția din acest an, un lucru extrem de benefic și potențial generator de business pentru producătorii autohtoni” continuă Marinela V. Ardelean.

Chiar dacă România este încă o prezență discretă în piața internațională de vin, cifrele recente ar putea fi de natură să nască perspective ceva mai optimiste. Conform Institutului Național de Statistică, exporturile românești de vinuri au atins în 2017 un nivel de 157,2 mii hl, în valoare de 26,8 milioane EUR, fiind în creștere cu 18,6% în termeni valorici și cu 22,1% în termeni cantitativi, comparativ cu anul precedent.

Cu o carieră internațională în industria vinului, atât în comunicare, cât și în business development, jurat în concursuri internaționale și autor al „The Wine Book of Romania”, Marinela V. Ardelean este cofondator al RO-Wine – The International Wine Festival of Romania, alături de asociații săi, Liviu și Mihai Popescu –coproprietari ai Fratelli Group și principali trend-setter-i ai pieței Horeca din România.

Biletele pentru RO-Wine – The International Wine Festival of Romania pot fi achiziționate de pe platforma bilete.ro. Prețul unui bilet standard este de 30 lei/zi.Lasă un răspuns

Site creat de