Timp liber, Important

Festivalul Jazz in the Park continuă în acest weekend la Cluj cu zeci de concerte ale unor trupe internaționale și din România

jazz in the park 2017

Vintage Trouble, Viva Vox, Jojo Mayer & Nerve, Hidden Orchestra, Mammal Hands, Skalpel, Gauthier Toux Trio, Niogi and Pete Lockett sunt câteva dintre formațiile internaționale care urcă sâmbătă și duminică pe cele trei scene amplasate în Parcul Central din Cluj la Jazz in the Park festival. Accesul la concerte e liber, iar organizatorii au pus în vânzare bilete neobligatorii de minim 10 lei prin care participanții pot susține Fondul Jazz in the Park, care va finanța proiecte culturale și educaționale.

În plus, concertează la festival și americanii de la Vintage Trouble, pentru prima dată în România, Jojo Mayer, unul dintre cei mai buni bateriști din lume, care vine cu trupa lui, Nerve, dar și trupele Skalpel, Hidden Orchestra live Set, JazzyBIT, Big Band Gaio, Niogi and Pete Lockett, Gauthier Toux Trio, sZempol Offchestra, Butterflies in my Stomach.

Sâmbătă 36 de artiști vocali din celebrul cor a cappella Viva Vox reinterpretează la Jazz in the Park piese ale trupelor Nirvana, Rammstein și Coldplay într-o manieră originală, cu beatbox și percuție vocală.

Activități și experiențe la Jazz in the Park

Zeci de activități și experiențe au loc pe parcursul festivalului. Cărturești vine cu o mini-bibliotecă și cu lansări de carte și lecturi de poezie, copiii au zone de jocuri cu tobogane, balansoare și pânze de paianjen, activități de storytelling, creative play, emotional caroussel.

Adulții au și ei parte de jocuri: board game-uri și jocuri supradimensionate. La fel ca în fiecare an sunt puse la dispoziție spații de relaxare cu hamace, fotolii puf și diverse aranjamente de șezut, iar amatorii de biciclete au o zonă în care pot testa noile modele Pegas și biciclete electrice.

În plus, Centrul Cultural Clujean organizează la Jazz in the Park ediția pilot a proiectului Jivipen, dedicat culturii și comunității roma. Sâmbătă și duminică găsiți în Parcul Central un loc de întâlnire și conversație între comunitățile roma și non-roma ale orașului, cu teatru, muzică, dans, carte și meșteșuguri.

Bilete neobligatorii și Fondul Jazz in the Park

Intrarea este liberă la concertele din parc, iar cei care doresc pot cumpăra cel puțin un bilet neobligatoriu de minim 10 lei pentru susținerea Fondului Jazz in the Park.

Anul acesta Fondul Jazz in the Park are două obiective generale: susținerea a două proiecte pentru comunitatea din Pata Rât, prin finanțarea unor inițiative educaționale, sociale și culturale și finanțarea celor mai creative și practice inițiative utile orașului, la fel ca anul trecut. Bilete neobligatorii sunt disponibile la fața locului și online pe biletmaster.ro.Lasă un răspuns

Site creat de