Timp liber, Important

Festivalul Luminii la Cluj-Napoca | Parcul Central va fi luminat de 20.000 de gulgute

Festivalul Luminii la Cluj-Napoca

Cercetașii din Cluj-Napoca, din cadrul Organizației Naționale “Cercetasii Romaniei” vor organiza sâmbătă, 16 iunie, în Parcul Central Simion Barnuțiu, a paisprezecea ediție a “Festivalului Luminii”.

Festivalul Luminii revine la Cluj  pentru a vă reaminti de lucrurile mărunte care fac viața mai frumoasă în fiecare zi. Sprijiniți de partenerii lor, cercetașii își propun să transforme parcul  într-un spațiu de basm, în care toată lumea are posibilitatea de a redeveni copil și de a descoperi ceea ce îi face fericiți.

Festivalul a devenit mai cunoscut în rândul clujenilor, de la an la an, tot mai mulți oameni călcându-i pragul și tot mai mulți voluntari, de toate vârstele, care își oferă ajutorul. Participanții sunt încurajați să se deconecteze de la cotidian și să petreacă câteva ore în aer liber, alături de familie și prieteni, înconjurați de artă în diversele ei forme: muzică, pictură, origami și multe altele.

Întreg parcul va fi luminat de aproximativ 20.000 de gulgute, cutiuțe de hârtie în care se află lumânările, aranjate în diferite forme

La ora 21:00, se va începe aprinderea lumânărilor din gulgute, iar de la ora 22:00, va avea loc una dintre atracțiile principale ale serii, spectacolul pirotehnic și jongleriile cu foc.

Desigur, “Fesitvalul luminii” nu înseamnă doar lumânări aprinse prin parc, ci dorește să apropie participanții, cu mic, cu mare, care pot contribui și ei la crearea acestui spațiu de poveste.

Veniți să descoperiți frumusețea celei mai mari mișcări de tineret de pe Glob și să aflați cum, prin educație și implicare, lăsăm lumea puțin mai bună decât am găsit-o.


Festivalul Luminii este marcă înregistrată a Organizaţiei Naţionale “Cercetaşii României”, iar ideea festivalului a apărut în anul 2004, când câțiva cercetași din Cluj-Napoca au încercat să le amintească oamenilor de fumusețea lucrurile mărunte din viața lor. Unindu-și forțele au realizat prima ediție a evenimentului, intitulat atunci Seara Viselor Împlinite, când clujenii prezenți au așezat, pe lacul din Parcul Central, aproximativ 200 de cutiuțe confecționate din hârtie, cu lumânări aprinse înăuntru, trimițând odată cu ele și visele lor, cât și dorința de a deveni realitate. De atunci, festivalul a continuat, în fiecare an, cu denumirea de Festivalul Luminii. Din 2008 a devenit eveniment național, fiind organizat sincron de mai multe filiale de cercetaşi, ajungând la aproximativ 150 de evenimente în toată ţara şi realizându-se până acum peste 400.000 de gulguţe.Lasă un răspuns

Site creat de